Bebek Kahvaltısı Önerileri: Besleyici, Kilo Aldıran, Sağlıklı Tarif Önerileri

Bebek Kahvaltısı Önerileri: Besleyici, Kilo Aldıran, Sağlıklı Tarif Önerileri
6. aydan sonra yavaş yavaş yiyecek denemelerine başladığınız bebeğiniz artık kahvaltı yapmaya başladıysa size nefis önerilerle geldik. Farklı bebek kahvaltısı önerileri, ev yapımı lor peyniri ve bebek bisküvisi nasıl yapılır? Detaylı tarifleriyle haberimizde...

Bebekler 6. ayda ek gıdaya başlayabilirler. Özel bir alerjisi veya hastalığı olmayan bebekler 3 gün kuralı ile yavaş yavaş kahvaltı yapma alışkanlığı edinebilir. Tam da bu zamanda annelerin aklına takılan sorulardan biri de besin değeri yüksek bebek kahvaltısı nasıl hazırlanır? sorusu oluyor.

6-9 Ay Bebek Kahvaltısı

  • Olgun armut ya da muz püresi ile hazırlanan şekersiz yulaf lapası, yoğurt
  • Haşlanmış ve püre haline getirilmiş elma ile karıştırılan yoğurt
  • Lor peyniri, keçiboynuzu pekmezi, muz ve küçük bir miktar tereyağı karıştırılarak yapılan püre

pexels-helena-lopes-4409276.jpg

9-12 Ay Bebek Kahvaltısı

  • Ceviz, şeftali ya da kayısı, yumurta ve yoğurdun karıştırılması ile elde edilen püre
  • Tuzsuz tereyağı ile omlet ya da yumurta sarısı, tuzsuz peynir, zeytin ezmesi, salatalık ya da avokado ve tam tahıllı ekmek
  • Üzerine katkısız pekmez, ayva ya da kayısı marmeladı sürülen küçük bir parça tam buğday ekmeğin yanına yumurta sarısı, tuzsuz peynir ve zeytin

pexels-tatiana-syrikova-3932773.jpg

Ev Yapımı Lor Peyniri

Malzemeler

  • 2 litre süt
  • Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Yapımı

  1. Sütü tencereye alarak kaynatın.
  2. Kaynamaya çıktıktan sonra sirke ve tuzu ilave edin. (Bu şekilde kaynarken sütte kesilme ve topaklanmalar olmaya başlar.)
  3. Süt renginden çıkıp sarımsı su rengini alana kadar orta dereceli ateşte 5-10 dakika karıştırarak kaynatın.
  4. İçinde toparlanan peyniri altına derince bir kap alıp ince telli bir kevgire boşaltın.
  5. Tahta kaşıkla iyice bastırarak suyunu süzün.

Ev Yapımı Bebek Bisküvisi Tarifi

Malzemeler

  • 2 çay bardağı un
  • 2 çay bardağı pirinç unu
  • 1 çay bardağı irmik
  • 4 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 1 çay kaşığı tarçın

Yapımı

  1. Bütün malzemeyi karıştırma kabında elimizle iyice karıştırın.
  2. Küçük yuvarlak kurabiyeler yapıp çatalla şekil verin.
  3. Önceden ısınmış 180 derece fırında 5-6 dakika pişirin.