Akşam Yemeğine 10 Dakikada Makarnayla Hazırlanan Mac And Cheese Tarifi!

Akşam Yemeğine 10 Dakikada Makarnayla Hazırlanan Mac And Cheese Tarifi!
Akşam yemeği için hem sizi yormayacak hem de lezzeti ile sofranıza tat katacak bir tarif! İsmine bakarak mac and cheesein zor hazırlandığını düşünmeyin. Haşladığınız makarnayla 10 dakikada mac and cheese hazırlayabilirsiniz.

Mac and Cheese Tarifi

Malzemeler

  • 250 gram makarna (yarım paket)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3,5 su bardağı süt (700 ml)
  • 200 gram cheddar peyniri
  • 50 gram parmesan veya taze kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • Çay kaşığı ucuyla toz muskat (eklemeyebilirsiniz)
  • Tuz

Yapımı

  • Öncelikle makarnayı kaynayan tuzlu suda 8 dakika boyunca haşlayın.
  • Makarna haşlanırken küçük bir tencereye tereyağını alın ve eritin.
  • Unu ilave edin ve sararana dek sürekli karıştırın.
  • Sütü ilave edin ve pürüzsüzleşinceye kadar sürekli karıştırın. Akışkan bir kıvamı olacak.
  • Ayrı bir kaba rendelediğiniz peynirleri alın ve karıştırın.
  • Peynirlerin üçte ikisini sütlü karışıma ilave edin ve peynirler eriyene kadar karıştırarak pişirin.
  • Haşlayıp süzdüğünüz makarnayı bir fırın kabına alın.
  • Makarnaya sütlü peynirli karışımı ilave edin ve iyice karıştırın.
  • Üzerine peynirlerin diğer kalan üçte birini serpin.
  • 180° fırında kaşarlar eriyip biraz kızarana dek pişirin.