Erman Toroğlu: "Bu da penaltı" diyenler olacaktır

Erman Toroğlu: "Bu da penaltı" diyenler olacaktır
Erman Toroğlu, Galatasaray'ın Alanyaspor'u 3-1 yendiği maçla ilgili olarak "Kaleci, Galatasaray fazla üzülmesin diye çok büyük bir hata yaptı ve maçı bitirdi" yorumunu yaptı.

Eski hakem ve yorumcu Erman Toroğlu, Galatasaray'ın 3-1 yendiği Alanyaspor maçını değerlendirirken, iki takıma da eleştirilerde bulundu.

Toroğlu, Sözcü'deki yazısında şu ifadeleri kullandı:
"Juventus rövanş maçında kötü oynayan bir Galatasaray hem de 10 kişiye karşı öyle veya böyle turu geçti. Türkiye ligine gelince kalite belli. Galatasaray yine iyi değil ama galip geliyor.
Düşünün Alanya 2-1 mağlup. Dakika 82. Alanya kalecisi öyle bir hata yapıyor ki maçı satsa bunu yapamaz. Çünkü maçı satan adam böyle bir hata yapmaz. Yani sporcunun zeki olması lazım ama zeka özürlü olursa işte Alanya kalecisi gibi olur.
Bu takımlar, Türkiye’de seyirciyi aldatıyorlar. Seyircinin verdiği parayı helalleştirmiyolar.
Bakın maç yazısı yazacağız, yorumlayacağız: Zorlanıyoruz. Niye? Çünkü futbol yok. Neyi yorumlayacaksınız, neyi tartışacaksınız? Sonra geriye tartışacak hakem kalıyor."

"HAKEMİN YORUMU DOĞRUYDU"

Toroğlu, maçta Galatasaraylıların penaltı peklediği Osimhen'in pozisyonu için de şu yorumu yaptı:
"Bence dün gece hakem de tartışılmazdı. Bir tek Osimhen’in pozisyonu var; Galatasaraylılar penaltı isteyebilirler. Fakat orada hakemin yorumu bence doğruydu. Rakip topa vuracakken ve Osimhen’i hiç görmüyorken, Osimhen penaltı almak için ayağını soktu rakibinin önüne, darbeyi aldı. “Acaba hakem yer mi?” dedi ama aferin hakem yemedi. Çünkü Alanyalı oyuncu topa vurmak için eyleme başlamıştı ve Osimhen’i de görmüyordu. Mutlak suretle Türkiye'de "Bu da penaltı" diyenler olacaktır. Ama işte oyun kuralları ile yorumlar farklı farklı oluyor."

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi