Mansur Yavaş: Bizim bildiğimiz tek kurucu önder Atatürk'tür
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Abdullah Öcalan’ın çağrısına tepki göstererek geçmişteki çözüm süreci sonrası artan terör olaylarına dikkat çekti.
Şehit yakınları ve gaziler için düzenlenen iftar programında konuşan Yavaş, "Şimdi birdenbire 50 yıllık bir mücadele ortadan kaldırılıyor ve daha önce 2015 yılında olduğu gibi bir çözüm süreci gündeme getiriliyor. Üzüntümüz şu; çözeceğiz derken o tarihlerde o çözüm sürecinin arkasından bu sefer azan terörizmi ortadan kaldırmak için tam 800 şehit verdik. Yani o çözüm sürecindeki o azgınlık 800 şehidimize mal oldu. Bu nedenle tedirginiz. Böyle çözüm, barış dendiği zaman bakıyoruz terörist başının adı birdenbire barış güvercinine çıkıyor. Kurucu önder deniyor. Bizim bildiğimiz bir tane kurucu önder var, o da Mustafa Kemal Atatürk'tür" dedi.
Öcalan’ın silah bırakma çağrısıyla ilgili de konuşan Yavaş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Yine aldanıyorlar. Diyorlar ki silah bırakılacak. Bakıyorsunuz açıklamaya silah bırakmanın 'S'si yok. Ateşkes olarak adlandırılıyor. İki ülke arasında savaş olurken ateşkes yapılır. Karşınızda düşman bir ülke falan yok. Ülkeye düşmanlık edenler var. Ateşkes diye bir şeyi tanımıyoruz. Silah bırakacaklar. Öncelikle içeride ve dışarıda silah bırakacaklar. Ancak bugüne kadar bunun emaresini de görmedik.
Sayın Cumhurbaşkanı ve diğer bütün yetkililer şunu söylediler; bu silah bırakıp sadece yurt içindeki PKK'yı değil, Kandil'i ve Suriye'yi de oradaki YPG'yi de kapsıyor dediler. Halbuki bakıyoruz ki YPG orada Suriye ordusuyla yan yana gelmiş zaten akıl var mantık var, Amerika oraya binlerce TIR silah gönderdi. O silahları bırakmaları bence hiç mümkün değil.”
Yavaş, sürecin şeffaf yürütülmesi gerektiğini vurgulayarak, şehit ailelerinin onayı alınmadan hiçbir adım atılmaması gerektiğini belirtti.