Ekrem İmamoğlu: Benim laikliğe inancımı sorgulayanın alnını karışlarım

Ekrem İmamoğlu: Benim laikliğe inancımı sorgulayanın alnını karışlarım
Ekrem İmamoğlu, "Benim laik Türkiye Cumhuriyeti’ne olan inancımı sorgulayacak olana, Kasımpaşa diliyle cevap vermek gerekirse, alnını karışlarım" dedi.

İstanbul Büyükşehir Başkanı ve CHP Cumhurbaşkanı aday adayı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet gazetesini ziyaret etti. CHP’nin 23 Mart’ta düzenleyeceği önseçimi değerlendiren İmamoğlu, partisinin sorumluluk alarak muhalefeti birleştirecek yeni bir kampanya modeli geliştirdiğini söyledi. CHP’nin Meclis grubunun büyük çoğunluğunun adaylık için imza vermesini “tarihi bir adım” olarak niteledi.

"OYUN KURAN CHP ADAYI VAR"

İmamoğlu, aday belirleme sürecinin erken olduğu eleştirilerine katılmadığını belirterek, CHP’nin artık “oyun kurucu” bir parti olduğunu vurguladı. İmamoğlu şunları ifade etti:

"Tam da ülkenin göbeğine damga vuran, bugüne kadar oyun kurduğunu ve kurduğu oyunla başta biz ve partimiz olmak üzere, ne yazık ki oluşturmak istediği süreçleri bozan, ters hamlelerle süreç yönettiğini düşünen cumhurbaşkanına karşı, oyun kuran bir CHP, oyun kuran bir CHP adayı var"

ekrem-imamoglu-trabzon-salon-engeli.webp
“Biz her şeyi, hem de deli gibi göze alarak yola çıktık. Tüm düğmelere basmış durumdalar. Aslında bir bakıma kıyaslamak gibi olmasın ama geçmişe baktığınızda muhtelif hatlarda Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu strateji buna benzerdir. Halkına inanan bir stratejiyle süreci yönetmiştir. Biz de bir köşesine sinen ve olduğu yerden konuşan değil, milletiyle konuşan, milletine giden ve milletiyle çözüm arayan, çözüm bulan bir arayış içerisinde devam edeceğiz”

"SORUŞTURMALAR BUMERANG GİBİ KENDİNİ VURACAK"

Hakkındaki dava ve soruşturmalara değinen İmamoğlu, iktidarın baskılarının süreceğini ancak sonunda geri tepeceğini söyledi. İmamoğlu şöyle konuştu:

“Baskılar hiç bitmez ancak nefesleri tükenecek. Şu an ülkeyi yöneten kişi, son genel seçimde bize son iki ay içinde ‘bizi terörist yaptılar, aşağıladılar, iftiralar attılar. Seçim bitti, ‘şantaj, montaj olur böyle şeyler’ dedi. Tüm bu hissiyat, beni hem çok üst seviyede motive ediyor hem de ‘Bana bunu yapanlar, bu millete neler yapmaz ki’ diyerek daha büyük bir sorumluluk duygusu sağlıyor. Ne yapılacaksa yapılsın, bunlar dönüp bumerang gibi kendini vuracak. Şu an da da vuruyor”

MANSUR YAVAŞ AÇIKLAMASI

Ankara Büyükşehir Başkanı Mansur Yavaş ile arasında sorun olmadığını belirten İmamoğlu, Yavaş’ın parti kararına saygı duyacağını açıkladığını vurguladı. İmamoğlu şunları dile getirdi:

“Mansur Bey, ‘Önseçimi bugün erken buluyorum’ demişti, buna saygı duyuyoruz. Ama ‘Partimin adayına ve kararına saygı duyarım ve bunun dışında asla hiçbir şey yapmam’ cümlelerini de duyarsınız. Beni ilgilendiren kanaati budur”

"ALNINI KARIŞLARIM"

Laiklik konusunda yeterince konuşmadığı eleştirilerine sert yanıt veren İmamoğlu, Atatürk’ün tüm ilkelerinin kendisi için vazgeçilmez olduğunu belirtti. İmamoğlu şöyle konuştu:

“Benim laik Türkiye Cumhuriyeti’ne olan inancımı sorgulayacak olana, Kasımpaşa diliyle cevap vermek gerekirse, alnını karışlarım. Bu ülkenin ve yakın coğrafyamızın, belki de gelecek yüzyıllardaki barışın, yaşamın, çağdaşlaşmanın tesisinin birinci ilkesi konumunda olan laikliği nasıl yok sayabilirim? Atatürk’ün her ilkesi benim için vazgeçilmez, doğruyu gösteren oklardır “

"SÜREÇ ŞEFFAF OLMALI"

İmamoğlu, iktidarın başlattığı İmralı Süreci'ni şeffaf ve tutarlı olması gerektiğini, aksi takdirde güvensizlik yaratacağını ifade etti. İmamoğlu süreç hakkında şu görüşte bulundu:

“Elbette diyalog önemli; ancak mesele, sosyolojik ve toplumsal birçok aşamaya sahip. Çözülmesi gereken birçok sorun var. Süreç şeffaflık ve tutarlılık içermeli. Şu anki tutarsızlık bizi endişelendiriyor”

Kaynak:Cumhuriyet