DEM Parti'den TÜSİAD'a soruşturmaya tepki

DEM Parti'den TÜSİAD'a soruşturmaya tepki
DEM Parti, TÜSİAD'a açılan soruşturmaya ilişkin "İktidarı, yurttaşların ve kurumların eleştirilerine saygılı ve hoşgörülü olmaya çağırıyoruz." çağrısında bulundu.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) olağan genel kurulunda AKP iktidarındaki dalga halinde gözaltı ve tutuklamaları eleştirdi.

TÜSİAD YİK Başkanı Ömer Aras, kurulda yaptığı sunumda; 'sistemin çöktüğünü' belirterek Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel yangınını da örnek gösterdi.

Bu sözlerin hemen ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Aras hakkında re'sen soruşturma başlattığı haberi duyuruldu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) TÜSİAD'a açılan soruşturmaya tepki gösterdi.

DEM Parti'nin X üzerinden yaptığı açıklamada şunlar yazıldı:

"Demokrasi ve hukukun üstünlüğü her geçen gün daha fazla yok sayılıyor! Sivil toplum örgütleri baskı altına alınıyor. En son TÜSİAD’ın kayyım hukuksuzluğuna ve demokrasideki gerilemeye dair eleştirilerine soruşturmayla yanıt verilmesi kabul edilemez. Eleştiriyi susturma çabası hukuk değil, keyfiliktir; ifade özgürlüğünü ayaklar altına almaktır. İktidarı, yurttaşların ve kurumların eleştirilerine saygılı ve hoşgörülü olmaya çağırıyoruz."

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi