CHP'li Tanrıkulu'ndan İmamoğlu'na destek: Bunlar mağdurdu, şimdi zalim oldular

CHP'li Tanrıkulu'ndan İmamoğlu'na destek: Bunlar mağdurdu, şimdi zalim oldular
CHP'li Sezgin Tanrıkulu, İmamoğlu hakkındaki mahkeme kararının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Saraçhane’deki binası önünde başlatılan “Demokrasi Nöbeti”ne destek verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek için İBB’nin Saraçhane’deki binası önünde başlatılan Demokrasi Nöbeti’ne destek verdi. Tanrıkulu, “Bakın bunlar mağdurdu, şimdi zalim oldular. Kurdukları mahkemelerle herkesi mahkum etmeye çalışıyorlar. Her gün birilerini cezaevine atıyorlar” dedi.

'Biz mahkeme kararından korkmuyoruz'

Tanrıkulu, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bütün bu süreçlerin tanığı, mağduru, sanığı ve avukatı olarak söyleyeyim: O mahkeme belgeleri bizler için onur belgeleridir, şeref belgeleridir. Ama o kararları yazdıranlar için de bunu bilin, haysiyetsizlik belgeleridir ve sabıka kayıtlarıdır aynı zamanda. Biz o mahkeme kararından korkmuyoruz, korkmadığımız için de buradayız bunun bilinmesini istiyorum öncelikle.

'Mağdurluktan zalimliğe geldiler'

Çok kısaca nasıl mağdurluktan zalimliğe geldiler, nasıl zulüm yapıyorlar onu kısaca size anlatayım. Bakın Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisi Beyoğlu'nda belediye başkan adayıydı, seçilemedi. Sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday oldu, seçildi ve yanlış hatırlamıyorsam 1998'de, 1999 da olabilir, Siirt'te yaptığı bir konuşmadan dolayı yargılandı. Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde yargılandı, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan ceza aldı, o cezası Yargıtay'dan onaylandı ve siyasi yasaklı hale geldi. Gitti, Tekirdağ'da, Kırklareli'nde cezaevinde 3 ay, 4 ay bir süreçte de cezaevinde kaldı, belediye başkanlığı düştü, onun yerine Ali Müfit Gürtuna belediye başkanı oldu. Bakın halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmekten ceza aldı. O ceza Anayasa’nın 76. maddesine göre anarşik eylem kabul edildi, anarşik eylem.

'CHP zalimlere karşı ne yaptı?'

Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisi parti kurdu, Adalet ve Kalkınma Partisi’ni kurdu 2001 yılında. Bir yıl sonra seçimler vardı, 3 Kasım 2002 seçimleri vardı bundan 20 sene önce. Yüksek Seçim Kurulu, bakın cezasını yatmış olmasına rağmen, Anayasa’nın 76. maddesi uyarınca anarşik eylemlere katıldığı gerekçesiyle milletvekili adaylığını veto etti. Partisi 2002 yılında seçime girdi, yüzde 30 küsur oy aldı, parlamentoda birinci parti oldu, kendisi genel başkan, milletvekili olamadı. Partisinin genel başkanıydı, milletvekili değildi. CHP ne yaptı parlamentoda değerli dostlarım? Bu zalimlere karşı ne yaptı? Biz herkesin seçilme hakkından, seçme hakkından yanayız. Yeter ki, şiddeti önermesin, şiddeti kullanmasın ve terörü önermesin.

'Gençlere bunları anlatın'

Herkesin seçme ve seçilme hakkından yanayız. Ne yaptık biliyor musunuz? 3 Kasım seçimlerinden sonra, 2002 seçimlerinden sonra, Cumhuriyet Halk Partisi, 27 Aralık 2002 tarihinde Anayasa’nın 76. maddesini değiştirdik, CHP olmasaydı o değişiklik olmazdı, o çoğunluk yoktu parlamentoda. Değişiklik olunca, Recep Tayyip Erdoğan'ın anayasal yasağı ortadan kalktı. Siirt'te seçimler iptal edildi, 2003 yılı nisan ayında Siirt'te yapılan seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan aday oldu, milletvekili seçildi ve partisinin adına Başbakan oldu. Biz bunu demokrasi adına yaptık. Bakın, demokrasi adına yaptık. Eğer CHP bu desteği vermeseydi parlamentoda, o Anayasa değişmezdi ve Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi yasaklılığı devam ederdi. Biz bunu yaptık, bu zalimlere karşı bunu yaptık ama 20 yıl sonra kendileri zalim oldular. Adalet ve Kalkınma Partililere bunları anlatın, onların gençlerine bunları anlatın."

Kaynak:ANKA Haber Ajansı