CHP'li Gökçen'den gazetecilere gözaltı kararına tepki

CHP'li Gökçen'den gazetecilere gözaltı kararına tepki
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, BirGün gazetesine yönelik gözaltı kararlarına tepki göstererek "Medyayı susturmaya kalkışmak Türkiye’ye yapılabilecek en büyük kötülüktür" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile BirGün gazetesi Web Yayın Koordinatörleri Uğur Koç ve Berkant Gültekin ile Sorumlu Müdürü Yaşar Gökdemir’in gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Gökçen, paylaşımında "Gazeteciler Uğur Koç, Berkant Gültekin ve Yaşar Gökdemir’in sadece haber yaptıkları için gözaltına alınmalarını kınıyorum. Bir kişinin egosunu gözaltılarla tatmin etmek, bir kişinin siyasi rekabet korkusundan mahkemelerle siyaseti dizayn etmek ve medyayı susturmaya kalkışmak Türkiye’ye yapılabilecek en büyük kötülüktür" ifadelerine yer verdi.

Gökçen, şunları kaydetti:

"Gazeteciler Uğur Koç, Berkant Gültekin ve Yaşar Gökdemir’in sadece haber yaptıkları için gözaltına alınmalarını kınıyorum. Bir yargı mensubu geçmişinde seyyar hakimliği, bugününde siyasi operasyonlarıyla ve hukuk cellatlığıyla bu kadar ön planda olursa onun yandaş medyayla ilişkileri de haberdir. Bunun haberi de elbette yapılır. Üstelik zaten paylaşılmış bir bilginin habere dönüştürülmesi, bu iktidarın otoriter standartlarına göre bile suç olarak gösterilemez.

Bir kişinin egosunu gözaltılarla tatmin etmek, bir kişinin siyasi rekabet korkusundan mahkemelerle siyaseti dizayn etmek ve medyayı susturmaya kalkışmak Türkiye’ye yapılabilecek en büyük kötülüktür. Tüm gazeteciler derhal serbest bırakılmalıdır. Gazetecilik suç değildir!"

Kaynak:ANKA Haber Ajansı