Destici'den Özel'e Ziyaret: İki Başkandan İlk Açıklama!

Destici'den Özel'e Ziyaret: İki Başkandan İlk Açıklama!
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i ziyaret etti. Desitci ile Özel, görüşme ardından basın açıklaması yaptı. İkilinin görüşmesinde masada yeni anaysa vardı. İkili yeni anayasa konusunda hemfikir olduklarını aktarırken sokak hayvanları için yapılacak düzenlemeye ilişkin soruları yanıtladı.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i ziyaret ediyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i ziyaret edeceklerini aktaran Destici, "Nasıl İYİ Parti'ye hayırlı olsuna gitmişsek CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel Bey'e de hayırlı olsun ziyareti gerçekleştireceğiz. Kendisiyle Meclis'te olduğumuz dönemde de bir tanışıklığımız, hatta dostluğumuz vardı. Dolayısıyla oraya da bir hayırlı olsun ziyareti gerçekleştireceğiz" demişti.

"BİR NORMALLEŞME SÜRECİ DEĞİL"

İkili görüşmenin ardından basın açıklaması yaptı.

Görüşmeye ilişkin konuşan Özgür Özel, “İlk tebrik ziyaretlerinden birisini Sayın Destici’den almıştık. Seçimi değerlendirdik. Bizim açımızdan son derece verimli oldu. 31 Mart’tan sonra dillendirilen ‘normalleşme’ süreci yaşanıyor. Bugünkü görüşmemiz bir normalleşme süreci değil. Bugünkü ziyareti önemli buluyoruz. Siyasetin sermayesinin denetim altında olması gerektiğini ve bazı siyasi partilere hazine yardımı yapılmamasını kabul edilemez bulduğumuz konusunda fikir birliğinde olduğumuzu teyit ettik. Biz Destici ile farklı ittifaklardayız. Ama bu konudaki müşterek duygumuzu ifade ettik. Bundan sonraki süreçtede bir düzenleme yapılması konusunda son seçimlerin en çok oy almış birinci partisi olarak gönülden destek vereceğimizi ifade etmek istiyorum.” dedi.

"CUMHUR İTTİFAKI'NIN BİR PARÇASIYIZ"

Sayın Özel'e teşekkür ederim. Bir hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Büyükşehirlerin yarısına yakını CHP'de, kalanı da Cumhur İttifakı'nda. Biz hem AKP'nin hem CHP'nin olduğu belediyelerde uyum içinde çalışıyoruz. Biz farklı bir ittifak içerisinde Cumhur İttifakı'ndayız. Bu hassasiyete göre hareket ediyoruz. Biz devletimiz varlığı için elbette birlik olmaya beraber olmaya çalışırız.

"YENİ ANAYASA KONUSUNDA HEMFİKİRİZ"

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de görüşmeye ilişkin "BBP olarak 'darbe anayasasından' kurtulmak isteriz, konuşmalarımızda şunu gördük ki Türkiye'nin yeni anayasa ihtiyacı konusunda hemfikiriz. Herkes teklifini ortaya koysun yeni anaysa konusunda gayret gösterelim. Biz de yeni anayasada 'Siyasi Partiler Kanunu' ve hazine yardımlarının düzenlenmesini şart olarak görüyoruz. Alevi kardeşlerimizin meseleleri ile ilgili fikir alışverişinde bulunarak ortak noktalarımızın çok olduğunu gördük. Biz her milletin özgürce yaşamasını savunuyoruz. terör ve şiddete başvurmadan her siyasi parti her STK kendi fikrini belirtip inancına göre yaşayabilir. Bu noktada da aynı görüşte olduğumuzu görmüş oldu. Verimli bir görüşme oldu. Bizim tatlı atışmalarımız olsa da tatlı bir anı olarak kalıyor. Dostluğun iki parti arasında en iyi şekilde devam edeceğini öngörüyorum." ifadelerini kullandı.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN YAPILACAK DÜZENLEME

İki başkan sorulan Hayvan Hakları Kanunu’nda değişiklik hazırlığına ilişkin Destici, “Bu konuda çok netiz şu anda insan hayatına ciddi tehdit oluşturmaya başladı. BBP olarak bize teslim edilen belediyelerde 1 ay içinde bu çalışmalarını başlatacağımızı ifade ettik. Köpekler toplanıyor tedavi görmesi gerekenler tedavi göreceği yere barınaklara hastalıklı saldırgan olanların uyutulması konusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu yasa teklifini desteklediğimi ifade ediyorum. İktidarıyla muhalefetiyle çözümü birlikte bulmamız lazım.” diye konuştu.

"HAYVAN HAKLARI FONU KURULMALIDIR"

Özel de hazırlandığı konuşulan sokak hayvanları tasarısı hakkında şunları kaydetti:

"Bir taslak görmüş değiliz henüz. Taslak üzerinde elbette hep birlikte çalışacağız ancak TBMM insan kaynağıyla verilen emekle harcanan zaman ve meclis imkanlarıyla Ocak 2021’de bir meclis araştırma komisyonu kurdu ve bu komisyon hayvan haklarının korunmasına ilişkin raporunu verdi. Bu raporda hazırlanırken uzmanlar akademisyenler dinlendi. Bu konuda uzun bir çalışma sonucunda bir rapor ortaya çıtı. Bu raporda uyutma meselesi hasta ve tedavi edilemez hayvanlar ve kontrolü mümkün olmayan birtakım hayvanlarla sınırlı. Ve sokak hayvanlarının çoğalmasını engellemeyle ilgili bir uyutma tedbiri kesinlikle ok. Ama burada soruna bir müdahale var.

Diyor ki rapor. BİR HAYVAN hakları fonu kurulmalıdır. Bu hayvan hakları fonunun gelirleri belediyelerin aldıkları emlak çevre temizlik vergilerinden aktarılacak paylar. At yarışından milli piyango gibi şans oyunlarından aktarılacak paylarla bağışlardan oluşmalıdır ve bu fon barınakların yapılması kısırlaştırılmaların yapılmasıyla iğli harcamaların bu fondan kaynak sağlanır. Bunu tüm siyasi partiler böyle söyledi ve meclis karara bağladı. Bugün tasarruf tedbirleri söz konusu olunca, ‘efendim biz parayı seçim ekonomisine harcadık bu köpekleri uyutalım’ derseniz bunun tutar bir tarafı yok. O yüzden bu fon kurulmalı ve başta kısırlaştırılma olmak üzere bu para barınaklara gitmelidir. Tedavi edilemeyen hayvanlar üzerinde son tedbir olarak zaten bilim insanları tarafından da ifade edilmektedir. Bizim yaklaşımımız meclisin kendi raporuna sahip çıkmasıdır."

“KÖPEKLERİ UYUTALIM DEMENİN TUTARLI BİR TARAFI YOK”

Bu köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok. Uyutma hastalar tedavi edilemeyen hayvanlar saldırganlığı önlenemeyen hayvanlar üzerinde son tedbir olarak bilim insanları tarafından ifade edilmektedir. On binlerce candan tasarruf edemezsiniz.”

Etiketler :