AKP ile MHP bir kez daha şaşırtmadı!
Saadet Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, büyük şirketlerin vergi ödememesinin ekonomik kriz üzerindeki etkilerinin araştırılmasını savunarak, esnafa uygulanan sıkı denetimlerin büyük şirketlere uygulanmadığını eleştirdi. Ün, birçok büyük şirketin vergi yükümlülüklerinden kaçındığını ve bu durumun adaletsiz bir sisteme işaret ettiğini belirtti.
İYİ Parti Manisa Milletvekili Şenol Sunat, önergenin sadece bir vergi meselesi değil, aynı zamanda bir adalet ve ahlak meselesi olduğunu vurguladı. Sunat, yandaş firmalara tanınan ayrıcalıkların devletin kaynaklarını tükettiğini öne sürdü.
DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar, AKP iktidarı döneminde çıkarılan vergi affı kanunlarıyla büyük şirketlerin vergi borçlarının silindiğini ve bunun vergi adaletine aykırı olduğunu belirtti. Çandar, hangi şirketlerin vergi ödemediğinin ortaya çıkarılmasının Meclis'in görevi olduğunu ifade etti.
CHP İzmir Milletvekili Rıfat Turuntay Nalbantoğlu, Saadet Partisi'nin grup önerisini desteklediklerini ve mevcut adaletsizliklerin AKP hükümeti döneminde daha da arttığını söyledi.
AKP Sakarya Milletvekili Ertuğrul Kocacık, iktidara geldikleri 2002 yılından bu yana ekonomik istikrarı sağlamak amacıyla düzenlemeler yaptıklarını ve vergide adaletin güçlendirilmesi için adımlar attıklarını savundu. Kocacık, yeni vergi paketiyle kayıt dışı ekonomiyle mücadele edeceklerini ve vergi cezalarının artırılacağını belirtti. Ancak, vergi mahremiyeti nedeniyle mükellefler hakkında detaylı bilgi paylaşımının mümkün olmadığını ekledi.
Görüşmelerin ardından yapılan oylamalarda Saadet Partisi, CHP, DEM Parti ve İYİ Parti'nin grup önerileri kabul edilmedi. Genel Kurulda ayrıca, sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin görüşmelerine geçildi.