Hipertansiyonu olan kişiler için üç altın kural

Hipertansiyonu olan kişiler için üç altın kural
Hipertansiyon , dünya çapında 1,3 milyardan fazla insanı etkileyen, neredeyse yarısı yüksek tansiyona sahip olduğunu bile bilmeyen, sessiz küresel bir salgındır.

Hipertansiyonu olan kişiler, durumlarını kontrol altında tutmak, kalp hastalığı ve felç riskini azaltmak için üç adım atmalıdır.

1. Hipertansiyonlular için uygun sporlar

spor-yapmak.jpg

Spor yapın, tuzdan kaçının, sigara içmeyin...

Kalp krizi, demans , böbrek yetmezliği ve ihmal edilen hipertansiyonun neden olabileceği diğer sağlık durumlarından kaçınmak istiyorsanız genel sağlıklı yaşam tarzı önerileri iki katına çıkar .

Bu, bol miktarda egzersiz , dengeli beslenme, az tuz ve sigarasız bir yaşam anlamına gelir. Sağlıklı bir yaşam tarzı aynı zamanda tansiyon ilaçlarınızı azaltmanıza da yardımcı olacaktır.

Bisiklete binmek, yürümek veya yüzmek gibi dayanıklılık sporları en iyisidir; ideal olarak haftada en az üç kez, 30 ila 45 dakika süreyle. Ancak kardiyovasküler sistemin aşırı yüklenmesinden kaçınmak önemlidir. Örneğin koşuya çıkıyorsanız nefes alamadığınız noktaya kadar koşmamaya çalışın.

2. Bu saatlerde tansiyonunuzu ölçmelisiniz

tansiyon-olcme.jpg

Hipertansif hastaların tansiyonlarını sabah yataktan kalktıktan hemen sonra ve akşam saat 20.00'de ölçtürmeleri gerekmektedir. Kardiyologlara göre bu kez kalbinin durumunu en iyi belirleyen şey. Elbette kendinizi kötü hissettiğinizde kanınızı da ölçmelisiniz.

Tansiyonunuzu evde ölçtüğünüzde, okumalar genellikle tansiyonunuzun doktor ofisinde ölçüldüğü zaman alacağınız değerden daha düşüktür. Bunun nedeni, pek çok insanın endişe nedeniyle kanın yükselmesine neden olan "beyaz önlük sendromu" olarak adlandırılan durumdan muzdarip olmasıdır.

Okuduklarınızı bir günlüğe veya uygulamaya kaydetmek, kendinizi iyi hissetseniz bile sağlığınızı takip etmek için harika bir fikirdir.

3. İlacın kullanımıyla ilgili bilmeniz gereken her şey

ilac.jpg

İlaçlar tam olarak doktorun önerdiği şekilde alınmalıdır. Bu, kendinizi iyi hissetseniz bile, en azından doktor onayı olmadan dozunuzu düşürmemeniz gerektiği anlamına gelir.

ACE inhibitörleri, sartanlar veya diüretikler alan herkesin böbrek fonksiyonlarını ve potasyum seviyelerini düzenli olarak kontrol ettirmesi gerekir çünkü yüksek tansiyonu tedavi etmek için kullanılan bu ilaçlar böbreklere zarar verebilir.

Kalp sağlığı uzmanları tedaviye başlamadan önce, dört hafta sonra, üç ay sonra ve altı ayda bir tarama yapılmasını öneriyor.