Doktor: Yaşamın uzunluğunu kalp değil bu organ belirliyor

Doktor: Yaşamın uzunluğunu kalp değil bu organ belirliyor
İnsanların büyük çoğunluğu kalbin durumu ve sağlığının yaşam süresini belirlediğini düşünüyor . Ancak bu göstergenin değerlerinin bağlı olduğu otorite değildir. Blokhin Ulusal Onkoloji Tıbbi Araştırma Merkezi'nden Uzman ve Disiplinlerarası Karaciğer Tümörü Uzmanları Derneği başkanı Dr. V. Breder, bu organın karaciğer olduğunu söylüyor.

Ne kadar yaşayacağımızı belirleyen organ

Ona göre kalp bile karaciğer kadar emek yoğun işlevler yerine getirmediği için vücutta biraz daha az önemli bir rol oynuyor. Bu nedenle doktor, son organın tüm vücut ve onun durumu açısından daha önemli bir role sahip olduğunu belirtir.

Uzman, "Kalp sadece bir pompadır. Ancak karaciğerin herhangi bir fonksiyonunun çökmesi ölümcül olabilir" diyor. Ona göre her şeyden önce protein-sentetik karaciğer fonksiyonu önemlidir. Bu sayede karaciğerde birçok hormon ve enzim sentezlenir. Dolayısıyla albümin proteini vücuttaki faydalı ve zararlı maddelerin ana taşıyıcısıdır. Ayrıca karaciğerin vücudu toksinlerden temizlemesini sağlayan detoksifikasyon işlevi de önemlidir.

karaciger.jpg

"Sadece vücudun neye ihtiyaç duymadığını anlamak değil, aynı zamanda ihtiyaç duyulan şeyi özümsemek de önemlidir. Karaciğer, vücudun enerji rezervi olan safranın sentezinden sorumludur ve birçok işlevi vardır" diye vurguluyor Dr. Breder.

Son on yılda, semptomları sürekli mide bulantısı, mide yanması, ağız kokusu ve sarımsı ten rengiyle ifade edilen karaciğer hastalıkları giderek daha fazla teşhis ediliyor.

Karaciğer hastalıkları aşağıdakilerle ilişkilidir:

zayıf beslenme;

yağlı yiyeceklerin tüketimi;

ilaç kullanımı;

alkollü içecekler içmek;

hepatit enfeksiyonu;

diyabet; metabolik bozukluklar;

kötü çevre koşulları;

aynı ilaçların sürekli alımı olumsuz bir rol oynar.

Çoğunlukla toksik maddeler vücuda zarar verebilir.

Genetik de önemli bir rol oynamaktadır.

Otoimmün süreçler vücutta başlar ve karaciğer hücrelerini etkiler.

Karaciğerin etkilendiği hastalıklar:

tedavi edilmemiş helmintik hastalıklarda;

kan anormallikleri;

tüberküloz varlığı;

kalp yetmezliği;

Önemli: Yazı yalnızca bilgilendirme amaçlıdır, dengeli beslenmenin ve bir uzmana danışmanın yerine geçmez! İçinde sağlanan bilgiler kendi kendine ilaç tedavisi için kullanılamaz! Hastalığın ilk belirtilerinde doktora başvurun!

Etiketler :