Bilim insanları gastritin başka bir nedenini keşfetti

Bilim insanları gastritin başka bir nedenini keşfetti
Alman bilim adamları gastritin beklenmedik bir nedenini keşfettiler . Hastalığa görünüşte zararsız antiinflamatuar ilaçlar olan ibuprofen ve diklofenakın yanı sıra asetil içeren ilaçlar da neden olabiliyor.

Araştırma Alman doktorlar tarafından yürütüldü. Almanya'daki gastroenterologlar meslek derneğinin basın sözcüsü Dagmar Mainz'a göre, alkolün mide zarı üzerinde de kötü etkisi var. Ancak birçok doktor gastrit hastalarına tüketimini azaltmalarını tavsiye etse de kahve hiç de tehlikeli değildir.

Uzman, gastrit semptomlarının( karın ağrısı, bulantı, kusma - 12 hafta boyunca devam etmesi veya periyodik olarak ortaya çıkması) durumunda doktora başvurmanın gerekli olduğunu söylüyor.

Az miktarda yemek yedikten sonra ortaya çıkan tokluk hissinin gastrite işaret edebileceğini belirtti. Bu durumlarda mide duvarı sertleşerek esnemeyi durdurur. Hastalığın komplikasyonları da tehlikelidir - mide ve duodenal ülserler. Kronik gastrit mide kanseri riskini artırabilir.

Gastritin nedenleri: Bu hastalığın görünümü birçok faktör ve maddeden etkilenir: yetersiz beslenme, baharatlı yiyecekler, çok sıcak veya çok soğuk yiyecekler; kalitesiz ürünler, alkollü içecekler; ağır metallerin tuzları; aşındırıcı alkaliler ve asitler; Helicobacter pylori ve diğer bakteriler; ilaçlar (steroidal olmayan antiinflamatuar ilaçlar, digitalis, demir ve potasyum içeren preparatlar, glukokortikoidler, antibiyotikler); yaralanmalar ve yaralar; güçlü duygusal deneyimler ve stres; otoimmün hastalıklar; hiperasidik koşullar; x-ışını ışınlaması.

Hastalığın akut formu hem çocuklarda hem de yetişkinlerde yaygındır. Ömür boyu birden fazla tekrarlanabilir. Genel sağlık bozulur, kişi artan halsizlik ve yorgunluktan şikayetçi olur. Ağrı epigastrik bölgede lokalizedir, yaygındır, noktasızdır. Gastrit belirtileri mide bulantısı, kusma ve geğirmedir.

Hastalığın kronik formu - tanı kriterlerine göre tanı koymak için histolojik bir hazırlık (biyopsi) gereklidir.

Çoğunlukla, yerel korumadaki azalmanın arka planında Helicobacter pylori enfeksiyonu meydana gelir. Helicobacter pylori'nin neden olduğu bakteriyel form, toplam gastrit sayısının %80'ini oluşturur. Bu bakteri, mukozal hücre farklılaşmasının bozulmasına neden olan patojenik maddeleri salgılar. Kimyasal form - NSAID'lerin uzun süreli kullanımı, demir ve potasyum içeren diyet takviyeleri, duodenumdan safranın geri akışı, bu, mukus miktarını azaltır ve hücrelere zarar verir ve kişi karın ağrısı, mide ekşimesi, ağızda acı, geğirme ve ağız kokusundan şikayetçidir.