Okkalı bir kavga çıksın istiyorlar

AKP Genel Başkanı Erdoğan kapıyı açtı. Geçenlerde durup dururken; ‘utanmadan sıkılmadan sokaklara döküleceklermiş, siz 15 Temmuz'u görmediniz mi? Bizler Cumhur İttifakı olarak hepinizi önümüze katar, gideceğiniz yere kadar kovalarız.’ dedi.

Sözünün adresi neresiydi?

Sokağa dökülmek isteyenler kimdi?

CHP mi? İYİ Parti mi? Millet İttifakı mı?

Sokak çağrısı yapan bulunamadı. Bulunamadı ama MHP Genel Başkanı Bahçeli de diline sokağı doladı: hükümeti ve devleti hedef alan sokak hareketlerine canımızla direnmesini iyi biliriz.’ dedi.

Anladım ki gel gel yapıyorlar.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu sokağa çıkmayacağız dedikçe Cumhur İttifakı’nın iki ortağı da; çıkında gününüzü görün, canımızla direniriz, gideceğiniz yere kadar kovalarız tarzı demeçler vererek gövde gösterisi yapıyor.

Ekonomi kontrolden çıktı. Enflasyona, piyasalara, dövize hâkim olma şansları yok. Bir iddia uğruna, bir inat uğruna, bir bilmişlik uğruna ekonomiyi batırdılar, ülkeyi duvara çarptılar.

Bir şeyler yapmaları gerekir…

Çözüm okkalı bir kavga çıkarmak olabilir mi?

Mesela, HDP’ yi kapatıp, seçmenini tahrik ederek.

Mesela, TTB’yi kapatıp doktorları isyan ettirerek.

Mesela, soruşturma bahanesiyle İmamoğlu’nu açığa alıp seçmenini kızdırarak.

Mesela, yurt isteyen gençleri ajan diye hapse atarak.

Mesela, erken seçim isteyen muhalefeti kumpas kurmakla suçlayarak.

Bahçeli’ye bıraksan yarın bunların hepsini bir günde yapar. Çünkü ekonomik kriz konusunda bir hayli deneyimli. Dolaysıyla nasıl sıyrılacaklarını da iyi biliyordur.

Erdoğan ‘2001 krizinin faturasını bugün ödemeye devam’ ediyoruz yarattığı büyük buhranın suçunu başkasının boynuna asmak istiyor ya.

Krizin faturasını kesmeye çalıştığı kişi kim biliyor musunuz?

Ortağı Bahçeli…

2001 krizini yaratan üç partili koalisyonun bir üyesi de MHP idi. Bahçeli de Başbakan Yardımcısı.

İşin ilginç yanı, Bahçeli 202O de başlayan yaşadığımız büyük ekonomik buhranda da iktidar ortağı.

Tesadüf mü?

Bir başka ilginç benzerlik. Bahçeli 1999 yılında Bülent Ecevit ve Mesut Yılmaz ile koalisyon kurdu. İki yıl sonra 2001 yılında ülke ekonomik krize girdi.

Bahçeli 2018 yılında Cumhur İttifakı ile iktidar ortağı oldu. İki yıl sonra 2020 yılında ülke yine ekonomik krize girdi.

Bahçeli’ye iki yıl yetiyor!

Dünkü öfkesinin nedeni bu mu acaba? Onu da kapatalım, bunu da kapatalım diye bağırmasının… Memleket yangın yerine dönmüş. Hükümet her gün yeni bir karar alıyor ama ipin ucunu yakalamıyor. Hazine ve Bakan Yardımcısı ‘dua’ etmekten başka çaremiz olmadığını söylüyor.

Bahçeli bu konularda tek kelime etmedi!..

Ne diyeceğini bilemedi herhalde?

Bahçeli bir süredir muhalefeti erken seçim isteyerek birilerine hizmet etmekle suçluyor, vatan hainliğiyle eşdeğer görüyor…

Son 20 yılda iki kere paldır küldür erken seçime gitti. Biri 2002’de diğeri 2018’de... İkisinde de erken seçim isteyen kimdi biliyor musunuz?

Bahçeli…

Ülkeyi seçime götüren kendisiydi. Bir de sayesinde Türkiye yenilenen seçimi de gördü. 2015 haziran seçiminde MHP sandıktan kilit parti çıktı. Daha ilk günden beri hiçbir koalisyonda yer almayacağını söyledi. (O günler de en sert Erdoğan karşıtıydı, bugün Erdoğan’a muhalefet edenlerin en sert karşıtı) Ülke kasım ayında yeniden sandığa gitti.

Aynı Bahçeli erken seçim isteyenlere ateş püskürüyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Tezkan Arşivi