Nebati kabine toplantısına katıldı mı?

Kabine toplantısı sonrası ilginç bir soru ile karşılaştım. Siyasi çevrelerde güçlü ilişkileri olan bir haber kaynağım, “Toplantıya Hazine ve Maliye Bakanı Nebati katılmadı. Bakanlık sunumu yapılmadı” dedi, ısrarla…

Anadolu Ajansı’ndan geçen haberlere bakıyorum; bulundukları illerden video konferansa katılan Cumhurbaşkanlığı Kabine üyelerinin isimleri arasında Nebati yer alıyor.

Basına kapalı olarak düzenlenen Kabine Toplantısı’ndan geçilen haberin ilgili bölümü aynen şöyle:

“Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Diyarbakır'dan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Gaziantep'ten, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez İskenderun'dan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Şanlıurfa'dan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Malatya'dan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Hatay'dan, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da Adıyaman'dan toplantıya iştirak etti.”

Haber kaynağımın ısrarını, Şanlıurfa'da Nebati’nin, eski başbakanlardan Binali Yıldırım’ı yararak Erdoğan’ın yanına ilişen görüntüsünden kaynaklandığını düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Serpil Yılmaz Arşivi