Eski AK Partili vekilin oğlu tutuklandı: Alkol, taciz, nüfuz kullanma…

Geçen 14 Ağustos’ta Ankara Emniyeti’nin ihbar hattına, 19 Mayıs Stadyumu yerleşkesindeki inşaat alanı içerisinde alkollü bir kişinin mesai arkadaşına saldırdığı ihbarı düştü.

Ekipler hemen Altındağ İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne ulaştı.

N.T. adlı kadın memur ihbarı doğruladı.

Aynı kurumda bilgisayar işletmeni olarak görev yapan Alperen Ceylan’ın kendisine küfrettiğini, yüksek sesle bağırıp saldırdığını ve eşyaları kırıp döktüğünü söyledi.

Polis olayı Ceylan’dan da dinlemek istedi.

Sonrasını tutanaktan aktarıyorum:

“Alkol koktuğu anlaşılmıştır. İdari işlem yapılmak üzere GBT sorgulaması yapılmak istenmiştir. Alkol etkisiyle kimlik beyanında bulunmak istememesi, biz görevlilere pasif direnme göstermesi üzerine takviye ekip istenmiştir. 74174 kod no’lu ekibin intikali esnasında Alperen Ceylan, mesai arkadaşlarının ve bizim iknamızla kimlik ibrazında bulunmuştur.”

Eski davadan tutuklandı

Adı, Alperen Ceylan.

41 yaşında.

25-26 ve 27’inci dönem AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan’ın oğlu.

Polislerin tutanağa geçirmediği bir bilgiyi aktarayım.

Ceylan, Türk Parlementerler Birliği’nin milletvekili ailelerine verdiği kartı gösterip GBT’den kurtulmak istedi.

Polisler geri adım atmadı.

Yapılan sorgulamada Ceylan’ın polise direnme suçundan ceza aldığı, aylardır arandığı, buna rağmen kamuda çalışmaya devam ettiği anlaşıldı.

Ceylan, cezasının kesinleştiği davadan tutuklanarak, cezaevine kondu.

Bu dosyaya göre…

Ceylan, bir arkadaşıyla Bolu’da alkol aldı. Trafik çevirmesinde yakalanınca babasının milletvekilliğini gerekçe göstererek, tutanak tutulmasını engellemek istedi. Ancak polisler yaşananların hepsini kayda geçirdi. Ceylan’ı mahkum ettiren o tutanak oldu.

‘Seni öldüreceğim’

Ceylan’ın saldırdığı N.T. şikayetçi oldu.

N.T., ifadesinde, birlikte çalıştığı Ceylan’ın iki ay kadar önce “Senden hoşlanıyorum” dediğini ve sevgili olmayı teklif ettiğini söyledi. Teklifi reddettiği için Ceylan’ın mesaj atarak, hakaret ve tehdide başladığını belirten N.T., şöyle dedi:

“Bu mesajlarda, beni öldüreceğini ve yaşatmayacağını söyledi. ‘Mezardaki anneni çıkartır, kemiklerini s…, ananın a… git’ dedi. Benim şikayet etmemden kaynaklı adli ve idari soruşturma geçirirse beni öldüreceğini ama kendisiyle gönül ilişkisi yaşarsam başıma birşey gelmeyeceğini söyledi.”

N.T., 14 Mayıs günü Ceylan’ın iş yerine alkollü geldiğini ifade ederek, “A… k… o… seni yakacağım’ dedi ve üzerime saldırdı” dedi.

Bu ilk olayı değil

Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, iş yerine alkollü gelmek, kamu malına zarar vermek, iş arkadaşları ve idarecilere hakaretten idari soruşturma başlattı. Bakanlık, ceza vermeye kararlı görünüyor. Ceylan, memuriyetten atılabilir.

Siyasi müdahale olmazsa tabi!

Çünkü…

Ceylan’ın, eski milletvekili olan babasının torpiliyle Battalgazi Belediyesi’ne istisnai kadrodan özel kalem müdürü olarak atandığı, ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı’na geçtiği iddia ediliyor.

Ceylan’ın geçen yıl il müdürlüğünde çalışırken bir başka kadın personeli taviz ettiği ancak bu dosyanın kapatıldığı ileri sürülüyor. Ceylan’ın göz önünden uzaklaşması için Altındağ İlçe Müdürlüğü’ne tayin edildiği savunuluyor.

Ceylan: Oğlumun alkol sorunu var

Dün eski AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan'ı arayıp oğluna ilişkin suçlamaları sordum.

Oğlunun alkol problemi olduğunu belirten Ceylan, şöyle diyor:“Oğlum alkol aldığı zaman bambaşka bir şekle giriyor. Tam alkolik değil. Psikologa gösterdik ama devam ettiremedik. Tedavi konusunda sıkıntılarımız oldu, gitmek istemiyor.”

Oğlunun bazen ‘sıkıntıya girdiğinde’ kendi milletvekili sıfatını kullandığını belirten Ceylan, şöyle devam ediyor:

“Bu çocuk suçlu fakat suçlu olmasının sebebi psikolojik. Alkol aldığı zaman başka dünyaya geçiyor. Şiddet uygulayacak noktalara geliyor. Bana da uyguladı.”

Ceylan, oğlunun birkaç yıl önce Bolu’da arkadaşıyla alkol alıp trafikte çevirmeye takıldığını belirtiyor.

Ceylan:

“Adımı kullanarak, tutanak tutturmak istememiş. Polis tutanağı tutuyor, mahkemeye veriyor. Bundan ceza aldı. Bir kısmı kesinleştiği için dünkü olaydan sonra tutukladı.”

Feyzioğlu, el çektirilmemek için mi Özel krizini çıkardı?

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, CHP lideri Özgür Özel tarafından “Bizi karşılamadı” diye Dışişleri Bakanlığı’na şikayet edildikten sonra Prag’a atandı.

Adada “Feyzioğlu görevden alınacağını biliyordu. Alınmamak için Özel’le yapay kriz çıkardı” diye konuşuluyor.

Feyzioğlu’nun, süresi dolmadan görevden alındığı belirtiliyor.

Feyzioğlu’ndan sonra da KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Osman Aytaç süresinden önce alındı. Aytaç’ın yerine İlker Görgülü atandı.

AK Parti’nin KKTC Temsilcisi Fahri Yönlüer de el çektirildi ve Emre Kaya getirildi.

Bu üç atama normal bir süreç olarak yorumlanmıyor.

Feyzioğlu, Aytaç ve Yönlüer’in ekip olduğu ve birlikte hareket ettikleri ileri sürülüyor.

Kulislerde şu iddialar konuşuluyor:

Feyzioğlu, adalılarla yakınlaştı, sık sık özel hayatıyla gündeme geldi ve ticari ilişkilere girdi.

KKTC’nin içişlerine müdahale etti iç siyasette taraf oldu.

KKTC polisi Türkiye’den atanan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığına bağlı olduğu için sahte reçete ve diploma soruşturmalarıyla yargıyı sopa gibi kullandı.

Günün sonunda Erdoğan’a “Feyzioğlu ve ekibi Kıbrıs davasına zarar vereceği söylendi. Feyzioğlu, aslında 21 Temmuz’da görevden alınacaktı. Ancak CHP lideri Özel’le yaşadığı gerilim nedeniyle Lefkoşa’yı kaybettiyse de Prag’ı aldı.

Hamza Dağ’ın listesinde iki belediye eksik…

AK Parti Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, önceki gün yaptığı açıklamada 15 belediye başkanının kendilerine katılacağını duyurmuştu.

Ancak 14 Ağustos’ta bu rakam 13’te kaldı.

Katılacak belediye başkanı sayısı neden azaldı?

AK Parti mi onları almak istemedi.

Yoksa iki başkan son anda çark mı etti?

Duydum ki…

Biri İyi Partili olan iki başkan, geçme isteğini parti yönetimlerine iletmeden AK Parti tarafından listeye konmuş.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Saymaz Arşivi