Gürel Yurttaş

Gürel Yurttaş

Atilla Karaoğlan bile durduramadı Beşiktaş'ı. Kayseri'de 2 penaltısını vermedi

Önce ilk yarıyı anlatayım. İlk yarı Kayserispor 0, Beşiktaş 0, futbol da 0!
Kayserispor ön alan baskısıyla başladı oyuna. Bu da Beşiktaş'ın çıkmasını zorlaştırdı. Ortaya sıkıştı. Bunun en büyük nedeni soldaki Emirhan ile Muçi'nin etkisiz kalmasıydı.
Bir tek sağda Rashica'nın atakları biraz etkili oldu. Ne oynadığını tam olarak bir türlü anlayamadığım Joao Mario ne defansa yardımcı olabildi, ne de ofansa.
Bir Rafa Silva bir şeyler yapmaya çalıştı o kadar.
Kayserispor ise Cardoso ve Nazon'la sonuca gitmeye çalıştı.
Peki ilk yarıda gol pozisyonu yok muydu; vardı. En önemlisi de 24. dakikadaydı. Rafa Silva'nın pasında solda Immobile boştu, kaleye vurdu top az farkla auta çıktı.
Bir de 45+1'de... Cardoso'nun soldan ortasında altıpasa koşan Nazon ıska geçince takımını belki de golden etti.
Golsüz bitti ilk yarı.
İkinci yarı ise heyecan da arttı, pozisyonlar da geldi. İlk yarının tam tersiydi.
Hemen başında Rafa Silva kendi götürdüğü topu ceza alanına girerken kaleye gönderdi, Bilal güçlükle kornere çeldi.
Önde baskı yapan Kayserispor, önde baskıyla yedi golü. Kaleciden aldığı topla çıkmak isteyen Baran Ali, arkadan gelen Fernandes'e kaptırdı. Fernandes topu önüne alınca bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı ve topu ağlara yolladı: 0-1.
Golü attıktan sonra sakatlık geçiren Fernandes, yerini 65'te Onana'ya bırakırken, Muçi'nin yerine de Semih girdi.
Maçta ne olduysa bundan sonra oldu.
71. dakikada çok enteresan bir olay yaşandı. Kaleci Bilal topu yere dikti autu kullanacaktı, yanındaki Kartal'a verdi. Kartal topu eliyle düzeltip bir aut daha atmaz mı? Beşiktaşlılar penaltı diye kalktı ayağa, yedek kulübesiyle birlikte. Ama Atilla Karaoğlan devam ettirdi bir de kulübedeki Ersin'e sarı kart gösterdi.
75'te Attamah'tan topu kapan Rashica ceza alanında yerde kalınca hakem penaltıyı verdi bu kez. Atışı Immobile kullandı: 0-2.
Bir enteresan pozisyon daha... 78'de uzun bir topa Immobile hareketlendi. Arkasında Attamah vardı. Kayserisporlu oyuncu sarılarak düşürdü İtalyanı. Herkes gördü de Atilla Karaoğlan görmedi. Penaltı vermedi.
82'de Kayserispor ortası Beşiktaş ceza alanını karıştırdı. Uduokhai ayağını kaldırdı, Paulista'yı sakatladı. Bu sırada Nazon da kendini yere attı. Atilla Karaoğlan bir kez daha penaltı dedi. Neyse ki bu kez yanlış kararı VAR'dan döndü.
90+1'de Rashica'nın ortasında kafayı vuran Immobile farkı daha da açtı.
Sonuçta ilk yarıdaki Beşiktaş'a hayır, ikinci yarıdaki Beşiktaş'a evet.
Önemli bir galibiyet aldı siyah beyazlı takım Ajax faciasından sonra. Bu galibiyet karamsarlıktan kurtaracaktır camiayı.
Atilla Karaoğlan da maçın öne çıkan isimlerinden olmayı başardı. Bravo doğrusu. Verdiği vermediği faulleri anlatsam destan olur. Ama asıl önemlisi Beşiktaş'ın iki penaltısını vermemesiydi. Bir de Kayserispor'a penaltı vermeye kalktı ki, VAR düzeltti hatasını. Peki VAR diğer iki pozisyona neden karışmadı; bilemiyorum.
Bildiğim şu... Atilla Karaolan az daha çığırından çıkaracaktı maçı. Penaltıları verilmeyen Beşiktaş diyelim ki kazanamasaydı kim verecekti bunun hesabını.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Gürel Yurttaş Arşivi