Tanem Sivar adliyede: Umarım bu son olur ama çok zor

Kadıköy bit pazarında uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden 15 yaşındaki Ahmet Mattia Minguzzi'nin davasında ilk duruşma bugün görüldü. Duruşma öncesi destek olmak için adliyeye gelen sunucu Tanem Sivar, “Kalbimiz paramparça. Ahmet tertemiz bir çocuktu. Umarım bu son olur ama çok zor” dedi.

İstanbul, Kadıköy’de çıkan kavgada bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden 15 yaşındaki Ahmet Mattia Minguzzi’nin öldürülmesiyle ilgili davanın ilk duruşması, bugün İstanbul Anadolu 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.

Minguzzi'nin ailesi adliyeye geldi.

istanbul-kadikoyde-mattia-ahmet-mingu-651124-192919.jpg

Minguzzi ailesine destek vermek için adliyeye gelen kişilerin koridordaki yoğun kalabalığı kaydedildi.

Kartal’daki Anadolu Adliyesi’ne çok sayıda kişi davayı takip etmek üzere adliyede yerini alırken kalabalıkta ünlü isimlerde görüldü.

TANEM SİVAR: UMARIM SON BULUR AMA ÇOK ZOR

Sunucu Tanem Sivar'da ünlü isimler arasındaydı. Sivar ilk olarak sosyal medyada destek paylaşımında bulundu. Sunucunun, "Yarın Ahmet'in güzel ailesine destek olmak için geldim. Merhaba İstanbul..." notunu düştüğü paylaşımı şöyle;

al-001.png

Duruşma öncesi hissettiklerini açıklayan Sivar, şöyle konuştu:

"Kalbimiz paramparça. Temsil ettiği her şey... Sonsuz bir sevgiyle büyümüş. Bütün hayatını güzel bir sevgiyle yaşayan tertemiz bir çocuk... Tabi ki binlerce detay var aslında bunun içerisinde sorgulanması gereken sistemle alakalı. Ahmet bir tanesi. Umarım son bulur ama çok zor. Ailesi için sonsuza kadar yanındayız, gerçekten sanki Ahmet Minguzzi’yi tanıyor gibi hissediyoruz. Dilerim ki en vicdanlı kararlar çıkar."

"MİNGUZZİ'NİN MEZARINA BU SABAH SALDIRI OLMUŞ"

Mattia Ahmet Minguzzi’nin ailesi'nin avukatı Dr. Rezzan Epözdemir, Mattia Ahmet Minguzzi'nin mezarına saldırı yapıldığını açıklayarak şöyle konuştu:

"Müvekkillerimizin biricik evladı Ahmet Minguzzi'nin mezarına bu sabah saldırı olmuş. Emniyet mensupları ile görüştüm. Kendileri mezarlıkta gerekli incelemeleri yapıyor. Yaklaşık iki aydır aile ölüm tehditleri alıyor. Biz şu an duruşmaya gidiyoruz”

Minguzzi’nin ailesi, son dönemde ciddi tehdit mesajları aldıklarını duyurmuştu.

Aile, bu tehditlerin saldırganların arkadaşları olduğunu öne süren kişiler tarafından gönderildiğini ve hakaret, ölüm tehdidi içeren mesajlar aldıklarını açıklamıştı.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi