Nükhet Duru 2 yıldır bekliyordu: Mahkeme kararını açıkladı!
Ünlü şarkıcı Nükhet Duru, beş albümünde yer alan 51 şarkısının bir şirket tarafından izinsiz olarak dijital platformlarda kullanıldığını iddia ederek avukatı Ergin Akçay aracılığıyla İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı.

BİLİRKİŞİ RAPORUNDA HAKLI BULUNDU
Hürriyet'ten Özge Eğrikar'ın haberine göre, Duru, şirketin bu izinsiz kullanıma son vermesini talep etti. Şirket ise savunmasında, Nükhet Duru'nun şarkılarının dijital haklarını Müzik Yorumcuları Meslek Birliği’ne (MÜYORBİR) devrettiğini belirterek davanın reddini istedi. Mahkeme, dosyayı bilirkişiye gönderdi ve bilirkişi, raporunda Duru'yu haklı buldu.
İki yıldır süren dava sonuçlandı. Mahkeme, şirketin bahsi geçen eserler üzerindeki haksız kullanımının durdurulmasına ve bu eserlerin dijital platformlarda izinsiz kullanımının ve yayınlanmasının yasaklanmasına karar verdi.

Müjde Ar kazadan sonra ilk kez ortaya çıktı: Görenler tanıyamadı!
Kaynak:Hürriyet
