Zeynep Bastık'ın milli yasla ilgili bu sözleri tartışılıyor

Zeynep Bastık'ın milli yasla ilgili bu sözleri tartışılıyor
İsrail ile abluka altındaki Gazze arasında 7 Ekim'de başlayan savaş sürüyor. İsrail'in Gazze'de bir hastaneyi vurmasıyla yüzlerce sivil hayatını kaybetti. Birçok ülkeden İsrail'in katliamına tepki yağıyor. Katliamın ardından Türkiye'de 3 günlük milli yas ilan edildi. Milli yas nedeniyle konseri iptal edilen Zeynep Bastık'ın açıklaması da tartışılıyor.

İsrail, abluka altındaki Gazze'de bir hastaneyi vurdu, aralarında kadınların ve çocukların da olduğu yüzlerce kişi hayatını kaybetti. Dünyada tepkiyle karşılanan bu vahşet sonrası, Türkiye de Filistinlilerin acısını paylaşmak adına üç günlük milli yas ilan etti. Milli yas nedeniyle konserleri iptal olan Zeynep Bastık'ın açıklaması da çok tartışıldı.

Zeynep Bastık, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
"Hepimiz yaşanan savaştan, yiten canlardan son derece üzgünüz, korkunç görüntülerin etkisindeyiz. Ve fakat bizim de herkes gibi bir mesleğimiz, sürdürmek zorunda olduğumuz bir işimiz var. Bir acıyı paylaşırken beklenen ilk şey, konserlerin, tiyatro oyunlarının tüm sanat aktivitelerinin yani insanların aylarca maddi manevi emekler verdiği işlerin iptal edilmesi mi olmalı? Kocaman bir sektörüz. Binlerce insanın evine ekmek götürdüğü, ciddiyetle yürütülen, nice zorluklara rağmen varlık göstermeye çalışan sanatçılar ve emekçilerle dolu büyük bir sektörüz. Tıpkı diğer sektördeki insanlar gibi bizim de sorumluluklarımız, ailemiz, sürdürmek zorunda olduğumuz bir yaşantımız var.Bir karar alındıysa buna saygı duyuyoruz. Zaten gayriresmi bir şekilde günlerdir yastayız. Sadece neden acıyı paylaşmak demek binlerce insanın işlerinin durdurulması mesleğini icra edememesi demek, bunu anlamak istiyorum, anlayamıyorum."

Zeynep Bastık'ın bu açıklaması sosyal medyada da çok tartışıldı. Bastık'ın açıklamasına AKP Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan tepki gösterdi. Sosyal medyadan paylaşım yapan İnan, "Duruş sahibi bir milletin sanatçısından beklenen o duruşa iştirak etmesidir. Filistin'in acılarına ortak olduğumuz bu anlamlı süreci kronik bir maişet sorununa dönüştürmek hem işgüzarlık hem de sanat bilmezliktir" dedi.

Etiketler :