Zeren'in Öldüğü Asansör Faciasında İstenen Cezalar Belli Oldu

Aydın'ın Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda yaşanan ve üniversite öğrencisi Zeren Ertaş'ın ölümüyle sonuçlanan asansör faciasında sanıklar için istenen cezalar belli oldu.

Aydın'ın Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda yaşanan ve üniversite öğrencisi Zeren Ertaş'ın ölümüyle sonuçlanan asansör kazasının yargı süreci hız kazandı. Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame, tutuklu 4 sanık için 3 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası talep ederken, tutuksuz sanık için de 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Olayın detayları ve asansör bakım firmasının asli kusurluluğu iddianameye yansırken, mahkeme süreci merakla bekleniyor

Zeren Ertaş’ın ölümüyle ilgili soruşturma tamamlanıp, hazırlanan iddianame Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede tutuklu 4 sanık için ‘Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan 3 yıldan 22,5 yıla, tutuksuz sanık N.M. için de 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Ayrıca bilirkişi raporundan bazı bölümler, olay yerinden çekilen fotoğraf ve video kayıtları iddianamede yer aldı.

ASANSÖR BAKIM FİRMASI ASLİ KUSURLU

Asansör bakım firması yetkilisi tutuklu sanık Mustafa Büyükyapıcı'nin asansörün fren sistemi olan ‘UCM’ sistemini önceden devre dışı bırakması nedeniyle kazanın meydana geldiğine dikkat çekilen iddianamede, "UCM sisteminin kapıları açıkken kabinin kontrolsüz şekilde hareket etmesini engelleyen bir güvenlik ekipmanı olduğu, kaza anında bu sistemin devreye girmemesi nedeniyle sanığın kusurunun ağır olduğu, asli kusurlu olarak değerlendirildiği" ifadelerine yer verildi.

Kaynak:DHA