Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ittifak olasılığına kapıyı kapadı

Göçmenlere ilişkin açıklamalarıyla tartışmalara neden olan Zafer Partisi lideri Özdağ, seçim ittifaklarına ilişkin "Herhangi bir parti ile ittifak, Zafer Partisi’nin gündeminde yok. Gündemimiz tek başına seçime girmek üzere" dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin Aksaray İl Başkanlığı binasının açılışı için Aksaray’daydı. Özdağ, açılış öncesinde basın toplantısı düzenledi. Türk siyasetinde dengelerin değiştiğini belirten Özdağ, "Cumhur İttifakı ve ak millet ittifakı şeklinde iki cepheye bölünmüş Türk siyaseti yeniden yapılanmaktadır. Türk halkının gerçek sorunlarını gündeme getirmeyen bu iki cepheli Hacivat-Karagöz oyununu, Zafer Partisi; her iki ittifakın da içinde yer almayarak ve Türk halkının gerçek sorunlarını dile getirerek bozmuştur ve bozmaya devam edecektir. Bundan birkaç gün önce yapılan en kapsamlı araştırmalardan birisinin ortaya koyduğu sonuç, Zafer Partisi’nin oy oranının yüzde 7,4 olduğudur. Bu sonuç bizi hiç şaşırtmadı. Çünkü Zafer Partisi’nin nasıl bir destek aldığını ve bu desteğin her geçen gün daha da büyüdüğünü biliyoruz" dedi.

'Tek başına seçime gireceğiz'

Haziran 2023'te yapılacak seçimlerin bir referandum olacağını söyleyen Özdağ, ittifaka ilişkin ise "Herhangi bir parti ile ittifak, Zafer Partisi’nin gündeminde yok. Daha seçimlere bir sene süre var. Bu bir sene içerisinde siyasette hangi gelişmeler olur, henüz bilmiyoruz. Ama gündemimiz tek başına seçime girmek üzere" ifadelerini kullandı.

Kaynak:ANKA

Etiketler :