Deniz Kazası Geçiren Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı Çiftinden Son Haber!

Leros Devlet Hastanesi Başhekimi Nikos Charalambis, Yunan basınına kazanın detaylarını anlattı.

Yunanistan'ın Leros Adası'nda deniz kazası geçiren Vuslat Doğan Sabancı ve Ali Sabancı çiftinin sağlık durumuyla ilgili yeni bilgelir geldi.

Çift Yunanistan'da geçirdikleri ameliyatın ardından İstanbul'a Amerikan Hastanesi'ne getirilmişti. Oksijenin haberine göre buradaki operasyonda pankreasının da bir bölümü alınan Sabancı’ya beyin kanaması şüphesiyle embolizasyon yapıldığı belirtiliyor. Yoğun bakıma alınan Ali Sabancı’nın 48 saat kadar uyutularak izlenmesi kararlaştırıldı. Doktorlar, Ali Sabancı'nın durumu konusunda "Önümüzdeki 48 saat önemli" ifadesini kullanıyor.

Eşinden birkaç saat sonra Nişantaşı Amerikan Hastanesi'ne getirilen Vuslat Doğan Sabancı ise Cuma akşam saatlerinde ameliyata alındı. Yüzünden yaralanan Vuslat Doğan Sabancı, travmatoloji ve plastik cerrahların katıldığı 5.5 saatlik başarılı operasyonun ardından yoğun bakıma alındı.

VUSLAT DOĞAN ÇOCUKLARINI GÖRDÜ

5.5 saatlik ameliyatın ardından yoğun bakıma alınıp uyutulan Vuslat Doğan Sabancı’dan iyi haber var. Cumartesi öğle saatlerinde uyandırılan Vuslat Doğan Sabancı, doktor ve hemşirelere çocuklarını görme isteğini belirtti. Doktorlar bu isteği geri çevirmedi. Geceyi Amerikan Hastanesi’nde geçiren Emre ve Kaan yoğun bakımda yatan anneleriyle kısa bir süre de olsa bir araya geldi.

ALİ SABANCI’NIN KAN DEĞERLERİNDE DÜZELME GÖZLENDİ

Aort damarının batındaki bölümünde sıkıntılı bir hasar olan Ali Sabancı’nın da Cumartesi sabahı saat 10.00’dan itibaren kan değerlerinde düzelme gözlendi. Daha önce geçirdiği bir kayak kazası sonrası bir böbreği alınan Ali Sabancı halen uyutuluyor.

YUNAN BASINI AYRINTILARI YAZDI

Yunan medyası Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı çiftinin geçirdiği tekne kazasının ayrıntılarını yazdı. Perşembe gecesi yaşananları anlatan Leros Devlet Hastanesi Başhekimi Nikos Charalambis, "Erkek hastanın durumunun daha ağır olduğunu tespit ettik. Kayalara çarpması nedeniyle teknenin direksiyonuna çarpmış gibi görünüyor. Ameliyata saat 22.30’da başladılar ve sabah 5.30’da bitirdiler. 7 saatlik bir ameliyattan bahsediyoruz" dedi.

Yunanistan’ın Leros Adası'nda tatil yapan Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, denizde zodyak botla kaza yaptı. Kazanın detayları ortaya çıkmaya başladı. Önceki gün akşam saatlerinde meydana gelen kazanın ardından ağır yaralanan Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı ilk olarak Leros Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

sabanci-kaza.jpg

'TEKNENİN DİREKSİYONUNA ÇARPMIŞ'

Duvar'da yer alan habere göre, perşembe gecesi yaşanan anları, hastane başhekimi Nikos Charalambis, iefimerida.gr haber sitesine anlatarak, şunları söyledi:

"Saat 21.30 sıralarında Lipsi’de meydana gelen deniz kazasıyla ilgili Liman Başkanlığı’ndan bilgi aldım. Bir saat içinde bize bir kadın ve ağır yaralı bir adam getirdiler. Kadın ilk bakışta daha ağır yaralı görünüyordu. Ancak gerekli tetkikler sırasında ve tomografi incelemesi sonrasında vücudunda yaralar bulunan adamın durumunun daha ağır olduğunu tespit ettik. Kayalara çarpması nedeniyle teknenin direksiyonuna çarpmış gibi görünüyor."

ali-sabanci-vuslat-dogan.jpg

'AMELİYATA 22.30’DA BAŞLADILAR 5.30’DA BİTİRDİLER'

Ameliyatın 7 saat sürdüğünü belirten Charalambis, şöyle devam etti: "Ameliyata saat 22.30’da başladılar ve sabah 5.30’da bitirdiler. Bir ara hastaneye Türkiye’den doktorlar da geldi ama protokol gereği yardım etmelerine izin veremedik. Türk doktorlar bunu fark etti ve herhangi bir sorun yaratmadı. 54 yaşındaki Ali Sabancı, sabah saatlerinde tedavi için Türkiye’ye götürüldü. Eşine de aynı prosedür uygulandı."

Etiketler :