YSK’nın İki Üyesi: Cumhurbaşkanı Seçmen Oyunu Etkiliyor

YSK’nın İki Üyesi: Cumhurbaşkanı Seçmen Oyunu Etkiliyor
 YSK üyelerinden Ahmet Tuncay ve Ünal Demirci cumhurbaşkanının konuşmaları ile seçmen oyunu etkilediğini kabul etti.Sözcü'nün haberine göre;Yüksek Seçim Kurulu’nun iki üyesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın...

 YSK üyelerinden Ahmet Tuncay ve Ünal Demirci cumhurbaşkanının konuşmaları ile seçmen oyunu etkilediğini kabul etti.

Sözcü'nün haberine göre;

Yüksek Seçim Kurulu’nun iki üyesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı konuşmaları “seçmen oyunu etkilemeye dönük olduğunu” belirttiler. Ve konuşmaları yayınlayan kuruluşların uyarılması veya program cezasına çarptırılması gerektiğini kaydettiler. YSK’da CHP temsilcisi olarak bulunan Mehmet Hadimi Yakupoğlu, Aralık ayında cumhurbaşkanının konuşmasının seçmenlerini etkilediğini öne sürmüş ancak bu başvuru YSK tarafından “Cumhurbaşkanı sorumsuzdur” olduğu gerekçesiyle reddetmişti.

İKİ ÜYEDEN MUHALEFET ŞERHİ

Cumhurbaşkanının konuşması ile seçimleri etkilediğine ilişkin AKP dışındaki siyasi partilerin başvuruları reddedilirken YSK üyelerinden Ahmet Tuncay ve Ünal Demirci’nin kararlara muhalefet şerhi koydukları ortaya çıktı. 11 üyeden 9’u cumhurbaşkanlığına karışılamayacağını belirtirken, Tuncay ve Demirci çoğunluk kararına muhalif kaldılar. Cumhurbaşkanlığının YSK tarafından anayasanın 79. Maddesinin seçimlerin düzen ve dürüstlük içerisinde yürütülüp yürütülmediğini, etkileyip etkilemediğini ya da bir siyasi parti lehine veya alehine sonuçlanıp sonuçlanmadığını denetleyebileceği hükmü bulunuyor. YSK’nın iki üyesi muhalefet şerhinde şöyle dediler: Cumhurbaşkanı konuşmaları ile seçmen oyunu etkilemektedir. Bu konuşmaları yayınlayanları uyarma veya programı durdurma cezası verilmelidir.