YPG'den mutabakat sonrası Putin'e teşekkür

YPG'den mutabakat sonrası Putin'e teşekkür
Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Soçi mutabakatı ardından YPG'nin lider kadrosuyla görüşme yaptıklarını belirtti. Görüşme sonrasında YPG'nin lider kadrosunun mutabakattan ötürü Rusya Devlet Başkanı Putin'e teşekkür ettiği ileri sürüldü.

Rusya Savunma Bakanı Sergei Şoygu tarafından YPG’nin lider kadrosuyla yapılan görüşmede Türkiye ile Rusya arasında Soçi’de yapılan mutabakatın görüşüldüğü belirtildi.

Görüşmede Ayn el-Arab ile Menbiç’teki YPG’lilerin bölgeden ayrılması konusunun görüşüldüğü açıklandı. Ayrıca Şoygu’nun, YPG’lilere sınırda artık daha fazla Rus askeri polisinin devriye gezeceğini söylediği bildirildi.

Görüşme sonrasında Rus Interfax’ın verdiği bilgilere göre YPG’nin lider kadrosu anlaşmadan ötürü Rus lider Putin’e teşekkür etti.

ESAD DA TEŞEKKÜR ETMİŞTİ

Esad'ın, Soçi'deki görüşmeden çıkan kararlara destek verdiğini aktaran Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, “Devlet Başkanı Esad, Vladimir Putin'e teşekkür etti, çalışma sonuçlarına tam desteğini açıkladı ve ayrıca Suriyeli sınır muhafızlarının Rus askeri polisle birlikte sınıra çıkmaya hazır olduğunu bildirdi” demişti.

İRAN MUTABAKATI 'OLUMLU' OLARAK DEĞERLENDİRMİŞTİ

İki ülke arasında varılan anlaşmanın 'olumlu bir adım' olduğunu belirten İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musavi, "İran, Suriye'ye istikrar getirecek ve ülkenin bütünlüğünü sağlayacak her adıma olumlu bakıyor" demişti.

Musavi, "Mutabakatın Türkiye'nin kaygılarını gidermesini, Suriye'ye barış ve istikrar getirmesini umuyoruz" diye konuştu.

RUS ORDUSU KOBANİ'YE GİRDİ

Rusya Savunma Bakanlığından bugün yapılan açıklamada, Soçi’de varılan anlaşma kapsamında Fırat’ın doğusuna yönelik de adımlar atıldığı kaydedilmiş ve “Rus askeri polis konvoyu, Türkiye-Suriye sınırındaki Aynularab’a (Kobani) girdi. Rus yetkililer, yerel yönetim temsilcileriyle bir araya gelerek görevlerin tamamlanmasına yönelik konuları ele aldılar." ifadeleri kullanılmıştı.

İlgili Haberler
Etiketler :