Erdoğan ile Putin arasında görüşme başladı

Erdoğan ile Putin arasında görüşme başladı
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında, Putin'in daveti üzerine Rusya'nın Soçi kentinde görüşme başladı. Öte yandan harekatın durdurulması sonrası verilen 120 saatlik süre bu akşam son buluyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in daveti üzerine Rusya'nın Soçi kentine geldi. Erdoğan günübirlik çalışma ziyareti kapsamında Vladimir Putin'le Devlet Başkanlığı Rezidansı'nda görüşme gerçekleştirdi.

ERDOĞAN: BU GÖRÜŞME BARIŞ PINARI HAREKÂTI'NA CİDDİ FIRSATLAR SAĞLAYACAK

Görüşmenin basına açık kısmında gazetecilere açıklama yapan Erdoğan, buluşma öncesi detaylı görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu vesile ile gerek ikili görüşmeler gerek ikili ilişkileri ele alma fırsatı bulacağız. Bu barışın çok daha güçlü bir şekilde ele alınmasına fırsat sağlayacak. Bu görüşmenin de Barış Pınarı Harekatı'na çok ciddi fırsatlar sağlayacağına inanıyorum” dedi.

İki lider baş başa görüşmenin ardından heyetlerarası görüşmelere başkanlık edecek. Erdoğan ve Putin görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Rusya ziyaretinde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak eşlik ediyor.

120 SAAT BU AKŞAM SON BULUYOR

ABD'li heyetle gerçekleştirilen görüşme sonrası Barış Pınarı Harekâtı'na 120 saatlik (5 gün) ara verilmişti. Bugün akşam saatleri itibariyle ABD'nin söz verdiği gibi YPG/PKK'nın Fırat'ın doğusunda, Türkiye sınırından 20 mil (32 kilometre) güneye çekilmesi bekleniyor.

Görüşmenin bu 120 saatlik süreçle ilgili olacağı da konuşulanlar arasındaydı.

İlgili Haberler
Etiketler :