Barış Pınarı Harekâtı bölgesinde PKK saldırısı: 5 askerimiz yaralı

Barış Pınarı Harekâtı bölgesinde PKK saldırısı: 5 askerimiz yaralı
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Barış Pınarı Harekâtının gerçekleştiği bölgede yer alan Rasulayn'da keşif yapan TSK unsurlarına yönelik PKK/YPG'li teröristlerce saldırı düzenlendiğini duyurdu. Saldırıda 5 asker yaralandı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Barış Pınarı Harekât alanı Resulayn bölgesinde keşif-gözetleme yapan unsurlarımıza PKK/YPG'li teröristlerce yapılan drone, havan ve hafif silah saldırısında 5 personelimiz yaralanmış, meşru müdafaa çerçevesinde gerekli karşılık verilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri, Barış Pınarı Harekât bölgesinde keşif-gözetleme ve mayın-el yapımı patlayıcı temizleme faaliyetlerine devam etmektedir. Konuya ilişkin olarak medyada yer alan diğer iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Meşru müdafaa kapsamında icra edilen faaliyetler, birliklerimizin güvenliğini sağlamaya yöneliktir" denildi.

OPERASYONLARA ARA VERİLMİŞTİ

Geçtiğimiz hafta, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo önderliğinde Türkiye'ye gelen ABD'li heyet, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la bir görüşme gerçekleştirmiş ve görüşme sonucunda YPG/PKK'lı teröristlerin Barış Pınarı Harekâtı bölgesinden ABD garantörlüğünde çıkartılacağı sözü üzerine operasyonları durdurma kararı verilmişti.

Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Soçi'de gerçekleştirdiği zirve sonrası yaptığı açıklamada "Verilen sözler yerine getirilmedi" demiş ancak daha önce sarf edilen "Sözler yerine getirilmezse operasyonların kaldığı yerden daha kararlı bir şekilde devam edecek" ifadelerine rağmen operasyonlara son verilmişti.

Barış Pınarı Harekâtının dışarısında kalan 30 kilometre derinlikteki bölgede ise Rusya ile yapılan anlaşma sonucunda YPG/PKK bölgeden çıkartılacak ve 10 kilometre derinlikte 150 saatin sonunda Türkiye ve Rusya ortak devriye gerçekleştirecekti.

İlgili Haberler
Etiketler :