Yerlikaya 10 Aylık Rakamları Açıkladı!

Yerlikaya 10 Aylık Rakamları Açıkladı!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda göreve geldiğinden beri yapılan operasyonlara dikkat çekti, toplam rakama işaret etti.

Geçtiğimiz Haziran ayında görevine başlayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç örgütlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı. Son 10 ayda, 469 organize suç örgütü etkisiz hale getirildi. Bu örgütlerin 15'i uluslararası düzeyde faaliyet gösteren suç çeteleriydi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"22 yıldır, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Türkiye'yi yeniden büyük ve güçlü kılmak için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın 'Türkiye Yüzyılı' hedeflerine ulaşma yolundaki kararlı desteğiyle ve 'Türkiye'nin Huzuru' için hukuktan aldığımız güçle son 10 ay içinde; uluslararası düzeyde 15, ulusal düzeyde 40, bölgesel düzeyde 78 ve yerel düzeyde 336 olmak üzere toplamda 469 organize suç örgütü çökertildi.

ANKARA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEKİ SUÇLAMALAR HAKKINDA ADIM ATILDI

Organize suç örgütleriyle mücadelemizi sürdürürken, bazı sosyal medya hesapları Ankara İl Emniyet Müdürlüğü hakkında iddialar içeren paylaşımlar yapıyor. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü tarafından daha önce soruşturulan ve mahkeme süreci devam eden bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyadaki iddiaların aydınlatılabilmesi amacıyla, İçişleri Bakanlığı olarak mülkiye müfettişleri görevlendirildi."