Yeni YÖK Başkanı Erol Özvar mı oldu?

Yeni YÖK Başkanı Erol Özvar mı oldu?
Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar, Yükseköğretim Kurulu Başkanı olarak atandığını Twitter hesabından paylaştı. Bu paylaşım bir süre sonra silindi. Konuyla ilgili HalkTv.com.tr'nin ulaştığı YÖK yetkilileri konuyla ilgili bilgileri olmadığını ifade etti. Ayrıca Özvar, başkanın seçildiği YÖK Kurul üyeleri arasında da yer almıyor.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın yerine Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar'ın atandığı bilgisi Marmara Üniversitesi’nin sosyal medya hesabından paylaşıldı.

Gece yarısı yapılan paylaşımda "Rektörümüz Prof. Dr. Erol Özvar YÖK Başkanı olarak atanmıştır. Ülkemize, eğitim ve öğretim camiamıza hayırlı olmasını temenni ederiz." ifadelerine yer verildi.

Marmara Üniversitesi twiti sildi

Marmara Üniversitesi'nin resmi Twitter hesabından yapılan bu paylaşım bir kaç dakika sonra kaldırdı.  Twitin neden silindiğine dair bir açıklama gelmedi.

Kurulda yer almıyor

YÖK Başkanı, Cumhurbaşkanı tarafından kurul üyeleri arasından dört yıl süre ile seçiliyor. Ancak Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar YÖK Kurul üyeleri arasında yer almıyor. 

Konuyla ilgili HalkTv.com.tr'nin ulaştığı YÖK yetkilileri kurumdaki görev değişimi ile ilgili bilgileri olmadığını ifade etti.

yok1.jpg

Görev süresi 20 Temmuz'da bitti

YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın görev süresi, 20 Temmuz'da tamamlanmıştı.