Yeni Sağlık Bakanı Menzil'i Zengin Etmiş!

Yeni Sağlık Bakanı Menzil'i Zengin Etmiş!
Görevinden istifa eden Fahrettin Koca'nın yerine İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu getirildi. Memişoğlu'nun İl Sağlık Müdürü olduğu dönemde icraatleri ortaya çıktı.

Yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu oldu. Memişoğlu'nun İl Sağlık Müdürüyken yaptığı icraatleri ortaya çıktı. BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre Memişoğlu, Menzil tarikatını zengin etmiş. Covid-19 döneminde İstanbul'daki kamu hastanelerinde Covid-19 testleri Menzil şirketine yaptırıldı.

Yedi büyük kamu hastanesinde testlerin 1 Ocak-30 Haziran tarihlerini kapsayan altı ay boyunca 144 milyon TL'ye Techno Health Laboratuar ile Gen Era Diagnostik Sağlık Hizmetleri Şirketi'ne yaptırılması yönünde sözleşme imzalandı.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, 11 Eylül 2020 tarihinde “Sonuç Karşılığı Covid-19 PCR Testi Hizmet Alımı” adı altında bir başka ihale daha düzenledi. Bu ihaleyi de Techno Health Laboratuar aldı.

kemal-memisoglu2.jpg

ŞİRKETİN MENSUBU MENZİLCİ

O dönem Techno Health Laboratuar Şirketi’nin ortağı olan Ferhat Danışman ise Menzil Cemaati mensubuydu. Danışman, İl Sağlık Müdürlüğü’nden ihale aldığı dönemde Menzil’e ait olduğu bilinen Emsey Hastanesi’nde de Mali Hizmetler Koordinatörü olarak görev yapıyordu.

Techno Health Laboratuar Şirketi’nin yöneticisi Mehmet Rüştü Kaya, bu haberlerin çıkmasının ardından bir açıklama yapmıştı. Kaya, ihaleye firmasının davet edilmemesi üzerine yetkilileri arayarak davet istediğini söyledi.

Kaya, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Biz test başına 29 TL gibi bir teklif verdik. Altı boyunca yedi hastanede toplam 5 milyon adet Covid-19 testi yapacağız ve test başına yaklaşık 29 TL gibi bir ücret alacağız. Yedi hastanede toplam 149 personel çalıştıracağız. 50 Adet PCR test kabini ve cihazı kuracağız. Cihazlarımızı da hastane içerisinde bize verilen alanlara kuracağız ve beş saatte sonuç vereceğiz. Yani laboratuvarı komple biz çalıştıracağız sadece sürüntü alma işlemi tıbbi bir operasyon olduğu için sürüntüyü Sağlık Bakanlığı personeli alacak. İstanbul’da da böyle bir ihale olunca açıkçası katılmak istedim. İzmir’de 124 TL fiyatı görünce 'Bu çok pahalı" dedim ve bunun üzerine çalışmak istedim. Hatta İstanbul’da ihaleye ben davet edilmemiştim ve özellikle arayarak firmamın davet edilmesini sağladım."

kemal-memisoglu1.webp

"EDEP ADABA UYGUN GİYİNİN"

Memişoğlu 11 Aralık 2019 tarihinde sağlık çalışanlarına yönelik hazırladığı bir genelgede de "makam onayı ile kıyafet standartları belirlendiği" belirterek sağlık çalışanlarının "Edep adap ve inanca göre uygun giyinmesini" istemişti.