Yeni Şafak yazarı: Kripto FETÖ’cüler 375 sayılı KHK’ya eklenen maddeyle hüsrana uğradı

Yeni Şafak yazarı: Kripto FETÖ’cüler 375 sayılı KHK’ya eklenen maddeyle hüsrana uğradı
Yeni Şafak yazarı Hüseyin Likoğlu, bugünkü yazısında FETÖ ile mücadelenin layıkıyla yürütülmediğine dikkat çekerek, "OHAL kaldırılmasıyla devletin içinde kalmayı başaran kripto Fetullahçı teröristlerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son MYK'da 375 sayılı KHK’ya eklenen geçici maddeyle düzenlemenin devam etmesi onları hüsrana uğrattı" ifadeleriyle konunun ihmal edildiğinde olacaklar konusunda uyardı.

2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından OHAL kaldırılmasıyla birlikte FETÖ'cülerin hala devler içinde varlığını sürdürdüğüne dikkat çeken Yeni Şafak yazarı Hüseyin Likoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son MYK toplantısında bu düzenlemenin bir süre daha devam etmesi yönündeki kararıyla FETÖ'cülerin hüsrana uğradığını yazdı. 

Likoğlu'nun bugünkü yazısından konuyla ilgili olan kısmı şöyle: 

"15 Temmuz ihanet ve işgal girişiminin ardından, devletin kılcal damarlarına sızan Fetullahçı hainlerin temizlenmesi için OHAL ilân edilmişti.

2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından OHAL kaldırıldı ancak hainlerin hala devlet içinde varlığı göz önünde bulundurularak, 31 Temmuz 2018 tarihinde 7145 sayılı Kanun’da değişiklik yapılarak 375 sayılı KHK’ya eklenen geçi madde ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulu’nca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilen memurların ilgili düzenlemelerde belirtilen usule uygun olarak kamu görevinden ihraç edileceği hüküm altına alındı.

31 Temmuz 2018’de Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemenin süresi üç yıldı. Yani 31 Temmuz 2021’de geçici düzenlemenin hükmü dolacaktı. Dolayısıyla artık tespit edilen FETÖ’cüye işlem yapabilmek için 15 Temmuz öncesinin şartları geçerli olacaktı.

15 Temmuz’un üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen, OHAL ve bu geçici düzenlemeyi atlatıp hâlâ devletin içinde kalmayı başaran kripto Fetullahçı teröristler, 31 Temmuz’u heyecanla bekliyorlardı. Ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son MYK toplantısında bu düzenlemenin bir süre daha devam etmesi yönündeki kararı, onları hüsrana uğrattı.

Fetullahçı Terör Örgütü ile mücadeleyi çok yakından takip eden bir gazeteci olarak şunu söyleyebilirim: Maalesef OHAL kalktıktan sonra söz konusu geçici düzenlemenin tam layıkıyla uygulanmadığını düşünüyorum.

Savunma, İçişleri ve Adalet bakanlıkları dışında bu geçici madde kapsamında işlem yapıldığını duymadım. OHAL uygulaması ile birlikte sanki devletin bütün kurumları Fetullahçı teröristlerden arındırılmış gibi geçici düzenleme ile hiç ihraç ihtiyacı hâsıl olmamış!

İşin hiç de öyle olmadığını, asıl kriptoların hâlâ devletin kritik yerlerinde var olduğunu kabullenmemiz gerekir. Bunu ihmal ettiğimiz anda olacakları hiçbirimiz tahmin edemeyiz."

 

 

Etiketler :