Yavru kedileri öldüren caninin ifadesi ortaya çıktı!

Yavru kedileri öldüren caninin ifadesi ortaya çıktı!
Manisa'nın Salihli ilçesinde evinin bahçesindeki 3 yavru kediyi vahşice fırça sapı ile öldüren şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Zanlının ifadesi ortaya çıktı.

Salihli'nin Sağlık Mahallesi, Kurudere Caddesi'nde yaşanan üzücü olayda, M.Ş. (69), evinin arka bahçesinde, balkonun alt kısmında bulunan yavru kedilere fırça sapıyla vurarak öldürdü. Olay, cep telefonlarıyla kaydedildi ve bu görüntüler vatandaşlar tarafından polise bildirildi. M.Ş. gözaltına alındı ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkeme tarafından tutuklanan M.Ş., cezaevine gönderildi.

İFADESİ 'PES' DEDİRTTİ!

Zanlı ifadesinde, “Yavru kediler mutfağıma girip çıkıyordu. Defalarca engellemeye çalıştım, ama sinirlerime hakim olamayınca bu eylemi gerçekleştirdim” şeklinde savunma yaptı.

Olayın ardından, Salihli Adliyesi önünde toplanan sivil toplum örgütleri, kedilerin öldürülmesini kınadı. Salihli Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Funda Canseven, “Bugün burada, 3 yavru kedinin sesi olmak ve Türkiye'deki tüm sokak hayvanlarının yaşam hakkını savunmak için toplandık. Olan biteni ülke genelinde herkes izledi ve hepimizin yüreği sızladı. Bu görüntüler sadece üzüntü yaratmanın ötesinde bir durum. Hem Manisa hem de İzmir Barosu olarak davanın takipçisi olacağız. Toplumda büyük bir infiale yol açan bu olayın faali, hak ettiği cezayı almalıdır” dedi.

İzmir Barosu avukatlarından Bilge Berk ise, “Sokakta hayvan istemiyoruz söylemi, her yerde şiddetle kendini gösteriyor. Biz hukukçular olarak bu yasa ile mücadelede elimizden geleni yapacağız. Ayrıca, CHP'nin bu yasa ile ilgili olarak Anayasa Mahkemesi’ne yürütmeyi durdurma davası açmasını acilen bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak:halktv.com.tr