Yaşarken de Adaletsiz Ölürken de! Cenaze Ödeneğinde Tam 26 Kat Fark

Yaşarken de Adaletsiz Ölürken de! Cenaze Ödeneğinde Tam 26 Kat Fark
Vergi uzmanı Ozan Bingöl, cenaze ödeneklerini karşılaştırdı. Milletvekili, emekli milletvekili, memur ve SGK'liler arasındaki cenaze ödeneklerini karşılaştıran Bingöl, aradaki farka dikkat çekti, farkın tam 26 kat olduğunu anlattı.

SGK emzirme ve cenaze ödeneklerinin arttırıldığını, rapor parası olarak bilinen hastalanan sigortalı çalışanlara ödenen geçici iş göremezlik ödeneklerinin de zamlandığını açıkladı. Vekiller ile işçinin arasındaki cenaze ödeneği farkı 26 katına çıktı.

Habertürk’ten Ahmet Kıvanç’ın haberine göre, asgari ücrete yapılan zam oranı 2023 yılı enflasyon verilerinin kesinleşmesinin ardından Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından sigortalı çalışanlar ile hak sahiplerine verilen geçici iş göremezlik, cenaze, emzirme gibi ödenekler de arttı.

CENAZE ÖDENEĞİ 3 BİN 385 LİRA OLDU

SGK iş kazası veya meslek hastalığı sonucu ölenler ile sürekli iş göremezlik geliri, malullük veya yaşlılık aylığı almakta iken ölenlerin hak sahiplerine cenaze ödeneği veriyor. Ayrıca, kendisi için en az 360 gün prim bildirilmiş olanların ölümü halinde de cenaze ödeneği veriliyor. 360 gün prim bildirilmiş olan kişilerin ölüm tarihinde sigortalı çalışma şartı aranmıyor. 2023 yılında 2.054 TL olan cenaze ödeneği tutarı, 2024 yılında 3.385 TL olacak.

“YAŞARKEN DE ÖLÜRKEN DE ADALETSİZ”

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, cenaze ödeneğine ilişkin vekiller ile işçileri karşılaştırdı, “Yaşarken de, ölürken de adaletsiz!" dedi.

2024 yılı için cenaze ödenekleri;

-Vekil öldüğünde 86.740₺

-Emekli vekil öldüğünde 43.370₺

-Devlet memuru öldüğünde en düşük 14.456₺

-SGK/BAĞ-KUR’lu öldüğünde 3.385₺ olmak üzere yakınlarına cenaze yardımı ödenmektedir. Asil ile vekil arasındaki fark 26 kata yakın…

Etiketler :