Yangın söndürme gönüllüsü gözyaşlarını tutamadı

Halk TV'nin İçmeler'de gerçekleştirdiği yayına katılan yangın söndürme gönüllüsü Nurcan Sarıçiçek çalışmaları ve bölge halkının durumunu ağlayarak anlattı. İşte o anlar...

Muğla'nın Milas İlçesi'ndeki yangın Gürceğiz Köy merkezine kadar ilerlerken Yeniköy Termik Santrali de tehlike altına girdi. Santral önünde çok sayıda TOMA bulunurken, bölgede jandarma kontrol noktası kurulmuş durumda ve birçok yurttaş geri çevriliyor. Jandarma ekipleri bölgenin risk altında olduğunu bildirirken Akçakaya, Gürceğiz ve Bayır mahallelerinde tahliyeler başlatıldı.


İki gün boyunca Marmaris'ten canlı yayın yapacak olan HalkTV bu akşam Muğla İçmeler'de Gökmen Karadağ ile Açıkça programını gerçekleştirdi. Programa katılan yangın söndürme gönüllüsü Nurcan Sarıçiçek bölgede yaşananları gözyaşları içinde anlattı.

Bölge halkının hangi şartlarda yangın söndürme çalışmalarını anlatan Sarıçiçek: "Biz de şimdi söndürmeden geliyoruz. Toplunma alanları var Armutalan'da. Orada halk çok güzel koordine olmuş durumda. Pandemiden dolayı iki yıldır turizim bitik durumda. İnsanların imkanı yok ama insanlar imkansızlıklarından imkan yaratarak evlerinde yemek yapıp getiriyorlar. İnsanlar zor durumda ama gören yok" dedi.