Vicdansızlar engelli depremzedeyi dolandırdı! Sıfır fiyatına ikinci el protez sattılar

Hatay'da enkaz altında kalıp bir bacağını kaybeden ve bir koluda felçi kalan Senem Ece Mazı'ya 650 bin liralık üretim hatalı protez ayak sattılar. Utanmazlar, dava açsa da kazanamayacağını söyleyip kadına gözdağı da verdi.

6 Şubat depremlerinde yıkıılan Hatay’da 25 bine yakın insan hayatını kaybetti, binlerce bina yıkıldı.

İskenderun'da enkaz altında kalan Senem Ece Mazı, saatler sonra kurtarıldı fakat sağ bacağı kesildi, sağ kolunu da felçli kaldı. Mazı, depremde eşi, 5 yaşındaki kızı ve kayınvalidesini kaybetti.

Mazı'ya hayırsever bir vatandaşın yardımıyla 650 bin TL'ye protez bacak takıldı. Mazı, bir süre sonra protezinde aksamalar yaşamaya başlayıp kullanamadı.

Durumunu Instagram hesabından anlatan Mazı, protez zarar gördüğünde tamir için gönderdiği medikal firmadan, kendisine ikinci el bir protezin sıfır fiyatına satıldığını öğrendi.

Mazı’nın aktardığına göre ikinci el protez 650 bin TL'ye satıldı.

"HİÇBİR ŞEY İSPAT EDEMEZSİN"

Mazı Instagram hesabından paylaştığı videoda şunları kaydetti:

  • "Ben 6 Şubat depreminde enkazda kalanlardan biriyim. Enkazda sağ bacağımı kaybettim. Sağ kolumda felçli. Bir protez satın almak için bağışçı aradım ve protezimi aldım. Protezimi aldığım yer beni dolandırdı.Nasıl diyeceksiniz? 1 protez fiyatına 2015 yılında üretimden kaldırılan bir protez satmış bize. Ve ben bunu protezim bozulduğunda Ankara'da tamire gönderdiğim yerden öğrendim. Daha sonra protezi aldığım yeri aradığımda hiçbir şey ispat edemeyeceğimi ve mahkemeye de gitsem hiçbir şey yapamayacağımı, hiçbir şey kazanamayacağımı söylediler. Bir depremzede olarak bu suçluların suçsuz kalmasını istemiyorum. Bunun için yapabileceğim ne varsa yapmak istiyorum. Buradan bana da destek olmanızı istiyorum."

Mazı, ayrıca sosyal medya hesabından şu yazıyı da paylaştı:

"Merhaba ben Senem Ece Mazı, Depremde eşimi ve 5 yaşında ki kızımı kaybettim küçük kızımla hayatta kaldık ve hala hayata tutunmaya çalışıyoruz. Kızım sol kolunu ben sağ bacağımı kaybettim. Sağ kolumda felçli kullanamıyorum... bizim bu durumumuzdan bile fırsat kollayan para kazanmaya çalışan, umut dolandırıcıllarını ifşa etmek istiyorum… aylar önce bağışçı bulup aldığım protezimle küçük çaplı düşmeler yaşadım üst üste. Ve protezim bozuldu. Aldığımız yeri aradım ve ulaşamadım. İskenderunda bir yer aradım ve oraya gittim durumu anlattım tamir yapalım diye. Kendisinin yapabileceği bir şey olursa hemen yapacağını söyleyip yardımcı oldu. Yapamadığı yer için ankaraya servise gönderilmesine destek oldu ama Ankara’da ki tamir ücrete tabi tutulacaktı bilgisini verdi. 1 yılı dolmadığı için garantili olduğunu düşündüğümden garantisi vardır daha dedim. Düştüğüm için müşteri hatası olduğunu söyledi.. şaka yapıyorsunuz herhalde dedim. 35 yaşıma kadar kullandığım ayağım ve kolum yok. Bu zamana kadar zayıf olan sol tarafımla denge kurmaya çalışıyorum ben. nasıl düşmeyeyim dedim… ne yazık ki öyle dendi. Burada tamiri mümkün olsun diye dua etmeye başladım."

screenshot-2024-10-06-at-13-40-16-s-ece-mazi-merhaba-ben-senem-ece-mazi-depremde-esimi-ve-5-yasinda-ki-kizimi-kaybettim-kucuk-kizimla-hayatta-kaldik-ve-hala-hayata-tutunmaya-instagram.png

Kaynak:halktv.com.tr