Veli Ağbaba Malatya'dan son durumu aktardı: Destekler yetersiz, insanların cansız bedenleri sokaklarda!

Veli Ağbaba Malatya'dan son durumu aktardı: Destekler yetersiz, insanların cansız bedenleri sokaklarda!
Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 kentin etkilendiği 7,7 ve 7,6'lık depremlerin ardından 20:28 itibarıyla bin 651 kişinin hayatını kaybettiği 11 bin 119 kişinin ise yaralandığı bildirildi. Deprem bölgesindeki CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Halk TV'de son durumu aktardı.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından yakın şiddette bir deprem daha yaşandı. AFAD'ın şiddetini 7,6 olarak belirlediği ikinci depremin ardından ölü ve yaralı sayısı artmaya devam ediyor.

Halk TV'de Şirin Payzın'ın Sözüm Var programına telefonla bağlanarak katılan Veli Ağbaba Malatya'daki son durumu değerlendirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'dan yaptığı açıklamada, "Malatya merkezi çok etkiledi çok sayıda bina yıkıldı. Öğleden sonra gerçekleşen ikinci deprem kenti yerle bir etti. Çok ağır sonuçları yaşıyoruz. Tanklar girmiş bomba girmiş gibi kent. Çok zor şartlar altında Malatyalılar. Su sorunumuz var, barınma, çadır sorunumuz var. Yolların kapalı olması ulaşımın çok sıkıntılı olması nedeniyle viran olmuş şehirde herkes kurtarılmayı bekliyor. İnsanlar ailelerinin komşularının çabasıyla kurtarılmaya çalışıyor. Burası adeta kaderine terkedilmiş durumda. Çok daha büyük acıları göreceğiz ne yazık ki. Burada su problemi, ekmek, gıda, battaniye, barınma, ısınma, çocuk bezi sorunu var. Çok yoğun kar yağışı var burada. İnsanlar sokakta bulduğu tahtaları yakıp ısınmaya çalışıyor" dedi.

"Profesyonel yardım ekipleri gelebiliyor mu? Toplanma alanları ne durumda?" sorusuna Ağbaba, şu yanıtı verdi:

"Yollar kardan dolayı zaman zaman kapanıyor arama kurtarma konusunda deneyimli olan kişiler buraya gelmeli. Bazı araçlara ulaşmaya imkanımız olmuyor. Binaların önünde onlarca araç var. Vinç ihtiyacımız var. İnsanlar şu an deprem öldürmezse soğuk öldürecek. Bunların sağlanması gerekiyor. Devletin belediyelerin yerel yönetimlerin özel kuruluşların iş makinelerini devreye sokmalı. İnsanların cansız bedenleri kar üstünde yol üstünde enkaz içinde bekliyor. Yayın aracılığıyla seslenmek istiyorum herkesin destek vermesini bekliyoruz! Sokaklar insan dolu. Toplanma merkezleri yeterli değil. Düğün salonlarına yönlendiriyoruz insanı. Malatya’ya yardım gelmedi."

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :