Vatandaşın Elektrik Kesintisi Tepkisi

Vatandaşın Elektrik Kesintisi Tepkisi
Mersin, Adana ve Hatay'da olumsuz hava koşullarının etkisiyle yaşanan programsız elektrik kesintileri, evlerinde aileleri ve işyeri sahiplerini perişen etti.Bir yandan yetersiz trafolar, diğer yandan hava koşullarının etkisi...

Mersin, Adana ve Hatay'da olumsuz hava koşullarının etkisiyle yaşanan programsız elektrik kesintileri, evlerinde aileleri ve işyeri sahiplerini perişen etti.

Bir yandan yetersiz trafolar, diğer yandan hava koşullarının etkisi ile yaşanan elektrik kesintileri son 2 günde birçok mahalle ve köyde zaman zaman 12 saate kadar ulaşıyor. Toroslar EDAŞ, acil arıza ekipleri oluşturmasına rağmen Adana, Mersin ve Hatay'da yaşanan programsız kesintilerin sıklığı vatandaşları çileden çıkarttı. Elektrikle iş yapanların yanı sıra ısınmada sadece elektrik kullananlar aileler perişan oldu.

AKÜ KULLANILIYOR

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde yeni yılın ilk gününden itibaren kent merkezindeki bir çok noktanın yanı sıra, Fevzi Çakmak, Fahrettin Paşa, Çağlayan, 82 Evler, Beydeğirmeni ve Özbek mahallerinde sık sık yaşanan kesinti yaşamı durma noktasına getirdi. Bu bölgede birçok esnaf, araçlarının aküsünden aldıkları elektrikle işyerlerini aydınlatma çalışırken, kimileri de mum ışığında işlerini yapmaya çalışıyor. Isınma sorunu da yaşayan bazı esnafın da kepenk kapattığı dikkat çekti.

Esnaf, kesintilerle ilgili Toroslar EDAŞ'ta dertlerini anlatacak muhatap bulamadıklarını belirterek, sorunun biran önce çözümlenmesini istedi. 82 Evler Mahallesi Adana Caddesi'nde market işleten Aydın Özdemir,  bu kadar sık elektrik kesintisinin rezalet olduğunu, karanlık nedeniyle maddi kayıplar yaşadıklarını söyledi.

ADANA'DA KESİNTİLER

Mersin'in yanı sıra Adana'da da soğuk kış günlerinde programsız kesintiler vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Pazartesi akşam saatlerinde kent merkezinde başlayan sağanak yağış ve rüzgar, birçok elektrik hattının zarar görmesine neden oldu. Bunun etkisiyle onbinlerce kişinin yaşadığı birçok mahalle ve işyerinde 12 saati aşan elektrik kesintisi yaşandı.

186'YA ULAŞABİLENLER TELESEKRETER DİNLEDİ

Toroslar EDAŞ'ın 186 telefonla şikayet ve bilgi hattını düşürmeyi başaranlara telesekreter aracılığıyla saat 19.00'a kadar mahallelere akım verileceği bildirildi. Ancak birçok mahalleye saat 23.00'dan sonra elektrik verilebildi. Uzun süredir Adana ve çevresindeki kentlerde yaşanan elektrik kesintilerinden bıkan vatandaşlar, soğuk havada yaşanan yeni kesintilere tepki gösterdi. Birçok kişi klima ve elektrik sobası ile ısındıklarını, ancak 2 gündür evlerinde battaniye ile oturmak zorunda kaldıklarını belirtti. Kent merkezinde de bazı esnaf, elektrik kesintisi nedeniyle yazar kasalarını çalıştıramadı. Okullarda da havanın erken kararması ve elektriğin olmaması nedeniyle ders yapılamadı.

ADANA'YA YATIRIM AZ

Geçtiğimiz haftalarda Adana'da bir basın toplantısı düzenleyen Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Mükremin Çepni, Enerjisa'nın 2015 yılı için Adana'ya 62 milyon TL yatırım yapacağını, kentteki elektrik şebekesinin yenilenip güçlendirilerek 'Akıllı Şebeke' haline getirileceğini açıklamıştı. Çepni, bir süredir sık yaşanan elektrik kesintilerinin, Adana'ya geçmişte az yatırım yapılmasından kaynaklandığını vurgulamıştı.

EMO: BAKIM ONARIM KÖTÜ, DAĞITIM YATIRIMLARI YETERSİZ

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Adana Şube Başkanı Mehmet Mak, Mersin, Adana ve Hatay'da yaşanan elektrik kesintileri nedenlerini sıralarken bakım ve onarımın kötü, dağıtım yatırımlarının yetersiz olduğunu söyledi. Biran önce kamu adına enerji alanlarına yönelik müdahalelerde bulunulması gerektiğini belirten Mak, "Özelleştirme ısrarı sonucu vardığımız nokta, kaliteli, ucuz enerji değil, kalitesiz, arıza sorunlu ve pahalı enerjidir. Elektrik dağıtımı ticari meta olarak görülemez. Özelleştirme sonucu insanlar işten çıkartıldı. Eleman yetersiz, bakım ve onarıma müdahale yetersiz" diye konuştu.

Etiketler :