Valilik 1 Mayıs’ın bilançosunu açıkladı

Valilik 1 Mayıs’ın bilançosunu açıkladı
203 kişi gözaltına alınmıştır. Yaşanan olaylarda 6 emniyet mensubu ve 18 gösterici yaralanmıştır.İstanbul Valiliği, 1 Mayıs nedeniyle bugün çıkan olaylarda 203 kişinin gözaltına alındığını, 6 emniyet mensubu ve 18 göstericinin...

203 kişi gözaltına alınmıştır. Yaşanan olaylarda 6 emniyet mensubu ve 18 gösterici yaralanmıştır.

İstanbul Valiliği, 1 Mayıs nedeniyle bugün çıkan olaylarda 203 kişinin gözaltına alındığını, 6 emniyet mensubu ve 18 göstericinin de yaralandığını açıkladı.

Valilik’ten yapılan açıklamada şöyle denildi:

“1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün huzur ve barış içinde kutlanmasını temin etmek için ilgili birimlerimiz çalışmalarını yapmış, Avrupa Yakasında 4 adet, Anadolu Yakasında 4 adet olmak üzere toplam 8 adet meydan kutlama ve etkinliklere tahsis edilmiştir. Bahse konu meydanlarda siyasi partilerimiz ve işçi örgütlerimiz emek ve dayanışma gününü coşku içinde kutlamışlardır. İl genelinde emniyet güçlerimiz, kutlamaların huzur ve güven içinde geçmesi için azami özen ve dikkati göstermiştir. Toplantı ve gösterilere açık alanlarda herhangi bir asayiş sorunu yaşanmamıştır.

Kamuoyu ile daha önce paylaşılan nedenlerle, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlama ve etkinliklerinin Taksim Meydanı’nda yapılması uygun bulunmamıştır. Bununla beraber Taksim Meydanı’nda sembolik anma etkinliklerine izin verilmiş bu çerçevede, İşçi konfederasyonları, siyasi partiler, meslek odaları ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri anıta çelenk koymuş ve Kazancı Yokuşu’nda anma etkinliklerini gerçekleştirmişlerdir.”

203 KİŞİ GÖZALTINDA

“Ancak 1 Mayıs kutlamalarını bahane ederek, halkın huzur ve güvenini bozmak isteyen marjinal bazı gruplar Taksim Meydanı’na girmeye çalışmışlardır. Özellikle Taksim Meydanı’na gitmek isteyen bu grupların üst aramaları ve kontrollerinde çok sayıda patlayıcı ve yakıcı madde bulunmuş ve bunlara el konmuştur. Yapılan çalışmalar neticesinde saat 16.00 itibariyle; 2 adet ses bombası, 1 adet silah, 54 adet Molotof kokteyli,5 adet havai fişek rampası, 6 adet sapan, 6 adet maske, 1 adet telsiz ve 1 adet kar maskesi ele geçirilmiştir.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlama gerekçesiyle yasa dışı eylemleri belirlenen 203 kişi gözaltına alınmıştır. Yaşanan olaylarda 6 emniyet mensubu ve 18 gösterici yaralanmıştır.”