Vali'den 20 Milyon'luk Seçim Rüşveti

Vali'den 20 Milyon'luk Seçim Rüşveti
MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Yozgat valisinin 20 milyon lira ''Seçim rüşveti'' dağıttığını iddia etti.SÖZCÜ’ye konuşan Durmaz, “Rüşvet niteliğindeki bu para, köylerin parke taşı, çakıl, kum ve köy konağının...

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Yozgat valisinin 20 milyon lira ''Seçim rüşveti'' dağıttığını iddia etti.

SÖZCÜ’ye konuşan Durmaz, “Rüşvet niteliğindeki bu para, köylerin parke taşı, çakıl, kum ve köy konağının bakım-onarımı adı altında kamufle edildi” dedi. Durmaz, Vali Yazıcı’ya, ”Sana devletin valisi olmayı öğreteceğim. Dua et çocukların burnu kanamasın” diye twet de attı.

Durmaz, Vali Yazıcı hakkında önemli iddialarda bulundu. Vali’nin son 20 gün boyunca AKP milletvekili adayları; Abdülkadir Akgül, Ertuğrul Soysal ve Yusuf Başer’le birlikte 600’e yakın köy ve beldeye seçim ziyareti yaptığını ileri süren Durmaz şöyle konuştu:

“Vali Bey AKP’li adaylarla birlikte muhtarlara 20 milyon lira para dağıttı. İl Özel İdaresi kaynaklarını plansız, programsız ve ihale Kanunu’na aykırı şekilde adeta peşkeş çekildi. Bu yardımlarda İl Özel idaresi devre dışı bırakıldı, orada hiçbir karar alınmadı, ihaleye çıkılmadı. Devletin parasını dağıtarak suç işledi. Meclis açıldığında devletin değil AKP’nin Valisi gibi davranan bu şahsiyet hakkında girişimde bulunacağım. Seçim rüşveti olarak köylere ve muhtarlara dağıttığı paraların son kuruşuna kadar hesabını soracağım. Bu işin takipçisiyim, yaptıklarının hesabını vereceksin”

VALİ’YE SERT MESAJ

Durmaz, AKP’nin Yozgat mitingi için İmam Hatip Lisesi başta olmak üzere tüm okullardan öğrenci gönderilmesini istediği için de sosyal medya üzerinden Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı’ya sert bir mesaj gönderdi. Durmaz 20 Mayıs’ta twitter’dan Vali hakkında “Yozgat Valisi sana devletin Valisi olmayı öğreteceğim. Dua et çocukların burnu kanamasın, seni Bekir efendi de kurtaramaz’’ mesajı attı ve AKP’li eski Bakan Bekir Bozdağ’ı kastetti.

Yozgat Valisi Abkulkadir Yazıcı, eski AKP’li Bakan Bekir Bozdağ ile açılış ve temel atma törenlerinde..

Sözcü/ Kamil Elibol