Vahşete İmza Atanlar Yakalanınca Birbirine Düştü! Böyle Birbirine Düştüler… İfadelerdeki Ayrıntılar

Vahşete İmza Atanlar Yakalanınca Birbirine Düştü! Böyle Birbirine Düştüler… İfadelerdeki Ayrıntılar
Zonguldak’ta kaçak bir madende yakılarak öldürüldüğü söylenen Vezir Mohammad Nourtani’nin ölümünden sonra gözaltına alınan 6 kişiden 3’ü tutuklandı. Ahmet Aydın, ocak Sahibi Hakan Körnöş’ün kendisine “Ocak kaçak, başımız ağrır. Yapacak bir şey yok biz bunu yok edelim” dediğini söyledi.

Afganistanlı işçi Vezir Mohammad Nourtani’nin ölümünden sonra gözaltına alınan 6 şüpheliden 3'ü tutuklandı. Tutuklananlar, kaçak ocağın sahibi olduğu söylenen Enver Gideroğlu ve Hakan Körnüş ile Ahmet Aydın. Üç kişi de nitelikli kasten öldürme suçundan tutuklandı. S.K., E.D. ve A.Ç. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

OLAYIN NASIL GERÇEKLEŞTİĞİ İSE İFADELERLE ORTAYA ÇIKTI.

Serbest bırakılanlardan A.Ç., “Ben hastaneye götürüleceğini düşünerek arabaya binmiştim. Araçta Hakan, Enver, Hakan’ın akrabası olan Ahmet isimli kişi ve ben vardım. Araçta giderken bana maktülün yakılması yönünde bir söylemde bulunulmadı. Sadece Enver bana ‘atalım’ dedi. Ben de saçmalamayın hastaneye götürelim dedim. Sonrasını bilmiyorum” dedi.

E.D. ise kaçak ocak sahibi Enver Gideroğlu’nun kendisine “Biz hastaneye götüreceğiz. Ocağın içinde olduğu belli olmasın siz kıyafetlerini yakın” dediğini söyledi.

“İNFAZIM VAR BAŞIMIZ AĞRIR, YOK EDELİM”

Tutuklananlardan Ahmet Aydın’ın anlattıkları ise olayın en net ifadeleriydi. Aydın, ifadesinde şunları söyledi:

“Alaattin bunu bir araca götürüp polis ya da jandarmaya haber verelim dedi ancak Hakan bunu kabul etmedi. Hakan, ‘Benim infazım var burada çalıştığı öğrenilecek. Ocak ve işçiler kaçak. Bundan dolayı başımız ağrır. Yapacak bir şey yok biz bunu yok edelim’ dedi.

“ÇARŞIDAN 5 LİTRE BENZİN ALDIK”

Hakan ile petrole gittik 5 litre benzin aldık. Araçtan indik bagajdaki maktülü yere indirdik Üçümüz taşıyarak 6-7 metre ileri götürdük. Hakan benzini Afganın üzerine döktü. Bana da çakmağı çak dedi. Ben de talimatla ateşi yaktım Afgan yanmaya başladı.”


OCAK SAHİBİNDEN ‘ALKOLLÜ OLDUĞUM İÇİN’ SAVUNMASI

Kaçak ocak sahibi ve Eski MHP Gelik belde başkanı olduğu söylenen Hakan Körnöş ise iddiaları reddetti. “Hastaneye gidelim dedim, hastaneye doğru hareket ettik. Alkollü olduğum için polislere yakalanmamak üzere ara yollardan gittim” diyen Körnöş, “Arabadan aşağı inerek küçük abdestimi aldım. O sırada arabadaki Enver ve Ahmet arabadan inmişti. Daha sonra baktığımda ateş gördüm. Müdahale etmek istedim ama edemedim. Evde kullanmak için benzin almıştım, kim döktü görmedim” diye ifade verdi.

Kaçak ocağın ortağı Enver Gideroğlu ise olayla alakası olmadığını belirtirken şunları söyledi:
“Araçta benzin olduğunu bilmiyordum. Olay yerine varınca geri geri boş araziye girdi. Ne yapıyorsun diye sordum araçtan indiler. Olay yerinden geriye doğru uzaklaştığım sırada araçta kafamı koymuş ne yapacağız diye düşünüyordum. Ahmet kapıyı açarak ‘Ben ne yapacağımı biliyorum’ dedi. 10 saniye sonra bir alev gördüm. Daha sonra Hakan araca binip ‘Gidelim’ dedi.”

Kaynak:DHA