Uzman isim İstanbul için tarih verdi

Sonbaharın gelişiyle birlikte güz yağmurları etkisini göstermeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün güncel hava durumu tahminlerine göre, bazı illerde sağanak yağış beklenirken, Uzman isim İstanbul için tarih verdi.

Yapılan açıklamada, İstanbul’un bazı bölgelerinde yerel olarak kuvvetli sağanakların meydana gelebileceği belirtildi. Ayrıca, ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışı gibi potansiyel tehlikelere karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul’da daha güçlü yağışların yaşanacağı konusunda tarih vererek uyarıda bulundu. Gaziosmanpaşa'da sabah saatlerinde sağanak yağış etkili oldu ve Mevlana Mahallesi'ndeki yollar göle döndü.

İstanbul'da son günlerde devam eden yağışlı hava, bugün de etkisini sürdürüyor. Sabah saatlerinde kapalı hava hakimken, yer yer sağanak yağışlar gözlemleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul’un da içinde bulunduğu bazı iller için sağanak yağış uyarısında bulundu. Açıklamada, sağanak yağışlarla birlikte meydana gelebilecek olumsuzluklara dikkat çekildi.

thumbs-b-c-acbb49e42164744c58530f2807f9b326.jpg

İSTANBUL'UN KUZEYİNE DİKKAT!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olması beklenirken, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Ege'nin kuzeydoğusu, Göller Yöresi, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve kuzeydoğusu, Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülmesi öngörülüyor. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Batı Karadeniz (Bolu hariç), Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz’in Toroslar Mevkii, İstanbul’un kuzey kıyıları, Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile Sivas’ın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde mevsim normallerine yakın, önemli bir değişiklik yaşanmayacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ve yurdun doğu kesimlerinde güney ve batılı yönlerden hafif ila orta kuvvette, İstanbul ve Kırklareli'nin Karadeniz kıyılarında ise kuzeyli yönlerden kısa süreli kuvvetli (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

UYARILAR:

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Yağışların, Batı Karadeniz (Bolu hariç), Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz’in Toroslar Mevkii, İstanbul’un kuzey kıyıları, Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile Sivas’ın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Bu nedenle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anındaki kuvvetli rüzgarlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

thumbs-b-c-5dae0f420b44d79a75cb0413040a4718.jpg

PROF. DR. ŞEN: İSTANBUL'A DAHA KUVVETLİSİ GELECEK

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise İstanbul'da Çarşamba ve Perşembe günleri daha kuvvetli yağışların görüleceğini belirterek şu değerlendirmede bulundu:

Bugün Pazar sabah saatlerinden itibaren Marmara'nın kuzey (İstanbul dahil) ve doğusu Batı Karadeniz kuvvetli Öğlen den itibaren de Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri Doğu Toroslar, İstanbul’un kuzey kıyıları, Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile Sivas’ın doğusu kuvvetli yağışlı.

İstanbul bugün aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde kuzey kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor. 27 C. Akşam yağmur kesilir. Çarşamba Perşembe daha kuvvetli yağmur İstanbul'a gelebilir.

Bugün Pazar Marmara'da rüzgar kuzeyden kuvvetli esecek. Sıcaklık 2 derece düştü pazartesi tekrar 2 derece yükselir.

Karadeniz kıyıları denize girmek için sakıncalı.

ERZİNCAN, TUNCELİ VE GÜMÜŞHANE İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISINDA BULUNULDU.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bugün öğle saatlerinden sonra Erzincan, Tunceli'nin batı kesimleriyle Gümüşhane'de yerel kuvvetli ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve küçük çaplı dolu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

Kaynak:AA