Uygulamadan tanıştığı kadını aracına alınca...

Uygulamadan tanıştığı kadını aracına alınca...
Bir seyahat uygulamasıyla aracına aldığı İran uyruklu Mahdıeh Naroueı Nasab'ın turşu bidonunda ve poşetinde uyuşturucu bulununca tutuklanan sürücü Erkan Oti'nin hayatının en zor 10 ayını yaşadı...

Bir seyahat uygulaması üzerinden tanıştığı İran uyruklu Mahdıeh Naroueı Nasab'ı aracına alan Ankara'da oto alım satım işiyle uğraşan Erkan Oti, yaşadığı dramatik olay sonrasında 10 ay boyunca zorlu bir süreç geçirdi. Patnos ilçesinden satın aldığı otomobili teslim aldıktan sonra, Van'da bulunan Mahdıeh Naroueı Nasab'ı aracına alan Oti, Erzurum'un Aşkale ilçesindeki bir uygulama noktasında güvenlik güçleri tarafından durduruldu. Yapılan aramada, Nasab'a ait turşu bidonu ve poşette çok sayıda uyuşturucu bulundu.

Olayın ardından tutuklanan Erkan Oti ve Mahdıeh Naroueı Nasab hakkında Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Ancak yargılama sırasında Erkan Oti'nin suçsuz olduğu anlaşıldı, ve 13 Şubat'ta görülen karar duruşmasında Oti'nin beraatına karar verildi. Mahdıeh Naroueı Nasab ise uyuşturucu kullanmaktan 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Erkan Oti, yaşadığı mağduriyeti anlatarak, suçsuz yere cezaevinde kaldığını belirtti. Oti'nin iş yerlerine haciz geldiği, kapatıldığı ve ailesinin mağdur olduğu bir dönemi geride bıraktığı vurgulanırken, Oti'nin, iftira nedeniyle hukuki süreç başlatma ve Mahdıeh Naroueı Nasab'dan şikayetçi olma kararı aldığı ifade edildi. Oti, yaşadığı zorlu süreçte çocuğunu göremediğini ve bu durum nedeniyle mağduriyet yaşadığını dile getirdi.

Etiketler :