Üretici kan ağlarken bakan yardımcısı 'ithalat' savundu! “Dışarıda daha ucuzsa ne yapacağız?” dedi

Üretici kan ağlarken bakan yardımcısı 'ithalat' savundu! “Dışarıda daha ucuzsa ne yapacağız?” dedi
Türkiye’de çiftçi kan ağlarken Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider’ dikkat çeken bir açıklamaya imza attı. İthalatı savunan Gizligider, “Dışarıda daha ucuzsa ne yapacağız” ifadesini kaydetti.

AKP iktidarının yanlış tarım ve ekonomi politikaları sebebiyle çiftçiler zor günlerden geçiyor. Artan maliyetler her geçen gün üreticinin belini bükerken Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider’den dikkat çeken bir çıkış geldi.

Gizligider, Aksaray’da Ziraat Odası Toplantı Salonu’nda çiftçilerle bir araya geldi. Söz konusu toplantıda, üretimin plansızlığından şikayet eden Gizligider, gelen “ithalat” eleştirilerine, “Dışarıda daha ucuzsa ne yapacağız?” ifadesini kullanarak yanıt verdi.

ithalat.webp

“DIŞARDA UCUZSA NE YAPACAĞIZ?”

Çiftçilerin bakanlığa ulaştırdığı şikayetleri hakkında da konuşan Gizligider, ilginç bir konuşmaya imza attı ve çiftçilerin sıklıkla ektiği ürünlerden biri olan patates üzerinden örnek vererek “‘Bu yıl patates çok fazla etti, dağa taşa patates ekelim. Önümüzdeki yıl ne olacak bu patatesin hali’ diye bir türkü var. Bugün onun sorunlarını yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Sonra milletvekillerini yakalayalım, il başkanını yakalayalım, belediye başkanlarını yakalayalım, sayın valim ‘ne olacak bu patatesin hali’ diyelim. Hatta şöyle diyelim; ne olacak bu patinin hali, pattisin hali diyelim. Sonra aynı türküyü tekrar tekrar söyleyelim.” açıklamasında bulunan Gizligider, “Yok efendim ‘ihracat açın’ ihracat açık. Yok efendim ‘gizli kararnameler ile aslını imzaladığımız rekabet sözleşmelerine aykırı olarak ihracat teşviklerini verin’, verildi’. Ama dışarıda daha ucuzsa ne yapacağız?” ifadelerini kaydetti.

Gizligider, üretim planlaması sistemine geçmeden bu işlerin çözülemeyeceğini ifade ederek konuşmasını sonlandırdı.

tarim.jpg

Kaynak:halktv.com.tr