Üniversiteliler kadın cinayetlerine karşı ayaklandı: AKP halka hesap verecek

Eskişehir Anadolu Üniversitesi öğrencileri, kadın cinayetlerine karşı sokağa döküldü. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı yürüyüşe yüzlerce öğrenci katıldı. Protestocular, "Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek" sloganları attı.

İstanbul'un Fatih ilçesinde iki kadının 19 yaşındaki Semih Çelik tarafından vahşice katledilemesinin yankıları sürüyor.

Daha önce de psikolojik sorunlar yaşadığı ve her an insan canına kast edecek belirtiler göstermesine rağmen önlem alınmayan ve toplumdan uzaklaştımayan Çelik, öldürdüğü iki kadından birisini parçalara ayırdı. Çelik, daha sonra Fatih'teki surlardan atlayarak intihar etti.

yuruyus.jpeg

YÜZLERCE ÖĞRENCİ SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Son zamanlarda çok sayıda suç kaydı olmasına rağmen dışarıda olan şahısların gerçekleştirdiği eylemler, Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın insanlık dışı yöntemle hayatına kıyılması ve daha bir çok örnek toplumun sinir uçlarıyla oynamaya devam ederken, Eskişehir'de üniversite öğrencileri yaşananlara tepki göstermek amacıyla sokağa döküldü.

renvciler.png

Anadolu Üniversitesi'nde okuyan öğrenciler, bugün akşam saatlerinde üniversite kampüsünden şehir merkezine tepkilerini dile getirmek için yürüdü. Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı yürüyüşte protestocular, "Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek" ve "Boyun eğme, memlekete sahip çık" sloganları attı.

protesto.png

Kaynak:halktv.com.tr