'Üfürükçüler' Sosyal Medyayı Ele Geçirdi... Kaynana Dilini Bağlamak 4500 TL

'Üfürükçüler' Sosyal Medyayı Ele Geçirdi... Kaynana Dilini Bağlamak 4500 TL
Kendilerini büyücü, hoca ya da medyum olarak tanıtan sahtekarlar sosyal medyayı ele geçirdi. İnternet üzerinden vatandaşları istismar eden dolandırıcılar 700-4500 lira karşılığında büyü yapıyor.

İnanç istismarında sosyal medya dönemi... Geçen günlerde Diyarbakır'da kendisini 'şeyh' olarak tanıtan şarlatanın aylık kazancının 1 milyon TL üzerinde olduğunun ortaya çıkmasının ardından gözler üfürükçülere çevrildi. Sosyal medyayı ele geçiren dolandırıcılar mesaj yoluyla, sosyal medya canlı yayınlarıyla büyü yaparken kendilerine mesaj atıp muska isteyenlerin sayısı azımsanmayacak boyutta.

Milliyet'ten Aleyna Sevim'in haberine göre sosyal medyada kendilerini büyücü ve medyum olarak tanıtan hesaplar ayinlere ait görsel ve videolarla süslenip üzerine yazılar yazılmış oyuncak bebekler, kaşıklar ve yumurtalar ile kullanıcıları kendilerine çekiyor.

incantation-5337079-1280.jpg

"GÜNAH DEĞİL, 48 SAAT-15 GÜN ARASINDA ETKİLİ OLUR"

Dolandırıcılarda muskanın ücreti 700 lira ile 1500 lira arasında değişiyor. 1000 lira ile 2500 lira arasındaki ücret tarifeleriyle “eşin evine bağlanması, yapılan büyüyü bozma, bağlama büyüsü, eski sevgiliyi geri döndürme” gibi vaatlerle işlemler yapılıyor.

Bu hizmeti veren onlarca kişi yaptıklarının günah olmadığını iddia ederek, işlemlerinin 48 saat ve en az 15 gün içerisinde tesir edeceğini ileri sürüyor.

KAYNANA DİLİNİ BAĞLAMAK 4500 TL

Kanser hastalığına çare için ise şifa için muska yazabileceğini ve bunun için 5000 lira ücret istediğini belirtti. Başka bir sözde hoca da aynı işleme 1000-1700 lira fiyat biçerek, işlemin 7 günlük bir çalışma olduğunu ve 3 ile 7 gün arasında muradımıza ereceğimizi öne sürdü. İstismarcı kaynana dilini bağlamak için muska yazabileceğini belirterek, bunun için 4500 lira ücret talep etti. Bu kişi ayrıca muskanın kalıcı etki sağlayacağını da öne sürdü.

vodoo.png

Etiketler :