Türkiye'ye Sibirya soğuğu geliyor

Türkiye'ye Sibirya soğuğu geliyor
Türkiye, yeni yılın ilk haftasında yağışların etkisi altında girdi. Sıcaklık bazı illerde 10 derece birden düşerken, Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten'den de "dondurucu" uyarı geldi.

Ökten, il il açıklayıp "Cumhuriyet tarihinin en soğuk ve en karlı günleri yolda" dedi.

Ankara'da -21 derece

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre önümüzdeki günlerde yurt geneli yeni bir yağışlı sistemin etkisine girecek. Uzmanlara göre Antalya ve Adana'da bile kar örtüsü görülecek, Ankara'da sıcaklık -21 dereceye kadar düşecek.

İstanbul için de uyarı AKOM'dan geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), 8 Ocak akşamına işaret edip, Sibirya kökenli soğuk havanın megakente giriş yapacağını duyurdu.

İBB teyakkuza geçti

Sıcaklıkların 5 ila 8 derece düşüp kar değerlerine ineceğine dikkat çekilen açıklamada, 9 Ocak Salı kentin yüksek kesimlerinde, 10 Ocak Çarşamba ise kent genelinde kar yağışının beklendiği vurgulandı.

İBB'nin kışa hazırlık çalışmalarının tamamlandığı, kış şartlarıyla mücadele çalışmalarında 12 bine yakın personelin ve 3 binden fazla iş makinesinin görev yapacağı bildirildi.

Kış şartlarına dikkat

Meteoroloji yetkilileri, vatandaşları kış şartlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Sıcaklıkların düşeceği ve kar yağışının etkili olacağı günlerde, özellikle yaşlı ve çocuklar başta olmak üzere herkesin tedbirli olması gerektiği belirtildi.

Etiketler :