Türkiye'ye Gelen TIR'da Milyonlarca Lira Ele Geçirildi: Demir Zincirlerin Altına Saklamışlar

Türkiye'ye Gelen TIR'da Milyonlarca Lira Ele Geçirildi: Demir Zincirlerin Altına Saklamışlar
Almanya ve Avusturya üzerinden Türkiye'ye doğru girmeye hazırlanan bir TIR'ın kasasında 394 bin sterlin (yaklaşık 15 milyon TL) ele geçirildi.

Edirne'de bulunan Kapıkule sınır kapısının karşısında yer alan, Bulgaristan'a ait Kapitan Andrevo polis karakolunun gümrük memurları bir TIR'da saklanmış şekilde 392 bin sterlin (yaklaşık 15 milyon Türk lirası) ele geçirdi.

Yetkililere beyan edilmeyen ve kara para olduğu düşünülen paranın, TIR'ın arka bölümünde bulunan demir zincirlerin arkasına saklandığı anlaşıldı.

tir1.webp

ALMANYA'DAN YOLA ÇIKTI TÜRKİYE'YE GİRMEK ÜZEREYKEN YAKALANDI

Almanya'dan Avusturya ve Bulgaristan üzerinden Türkiye'ye giden Türk plakalı tır kontrol noktasına geldi. Türk vatandaşının kullandığı araçta yapılan detaylı gümrük incelemesinde tırın dolaplarında İngiliz Sterlini banknotları bulundu.

Banknotların bir kısmı kauçuk bir iç tabanın altına, diğer kısmı ise kilolarca bulunan demir zincirlerin altına gizlenmişti. Toplam 394 bin 320 İngiliz Sterlini beyan edilmediği tespit edildi.

tir2.webp
Yakalanan paralarla ilgili olarak Haskovo-Bölge Dairesi tarafından Svilengrad Bölge Savcılığı'nın denetimi altında soruşturmacı bir gümrük müfettişi tarafından bir ön duruşma başlatıldı.

Etiketler :