Türkiye'nin Konuştuğu Cinayette 1 Kişi Tutuklandı: Ölüme Böyle Yürüdü

İstanbul Büyükçekmece'de elleri ve kolları bağlı şekilde öldürüldükten sonra sarıldığı halıya 10 kiloluk dambıl bağlandıktan sonra denize atılan 24 yaşındaki Sedef Güler cinayetiyle ilgili gözaltına alınan 2 şüpheliden Fırat Baykara tutuklandı. Onur Ö ise adli kontrolle serbest bırakıldı. Güler'in hayatını kaybettiği eve girerken görüntüleri ortaya çıktı.

İstanbul Büyükçekmece'de 07 Haziran 2024 günü denizde elleri ve kolları bağlandıktan sonra halıya zincirlenmiş uçlarına da denize batması için 10 kiloluk dambıl bağlı olan bir ceset gören balıkçılar devriye görevi yapan sahil güvenlik ekiplerine durumu bildirdi.

SAHİL GÜVENLİK POLİSE HABER VERDİ

Sahil güvenlik ekiplerinin durumu polise bildirmesinin ardından olay yerine Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri sevk edildi. Denizden cesedi çıkarılan kadının üzerinde ise kimlik çıkmamış ve yüzü tanınmayacak haldeydi.

whatsapp-image-2024-06-09-at-22-05-53.jpeg
Cinayete kurban giden 24 yaşındaki Sedef Güler

HALIDAKI ETİKET CİNAYETİ ÇÖZDÜ

Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri incelemeleri sürdürürken cinayet büro polislerinin dikkatini halıdaki bir etiket dikkat çekti. Bu etiket halı yıkama fabrikası etiketiydi. Kısa süre önce fabrikaya yıkanmak üzere verilen halıdaki etiket çıkarılmamıştı. Halının fotoğrafını çeken cinayet polisi hemen halı yıkama fabrikasına giderek üzerindeki etiketten halının hangi adresten alınıp bırakıldığını öğrendi. Beylikdüzü Dereağzı Mahallesi'nde bulunan bir adresten alındığını belirleyen cinayet polisi önce emlakçı Zafer B'ye ulaştı. Emlakçı Zafer B'nin evi Fırat B'ye kiraladığını öğrenmesinin ardından cinayet polisi bu kez Fırat B'yi yakalamak için çalışma başlattı. Bayrampaşa'da olduğu belirlenen 53 yaşındaki Fırat B, gözaltına alındı.

Telefonla en son irtibatta olduğu Onur Ö., ise Esenyurt'ta gözaltına alındı.

TEYZE ADLİ TIPTA DÖVMESİNDEN TEŞHİS ETTİ

Cinayet polisinden bir ekip şüphelileri yakalamak için çalışmalarını sürdürürken görevlendirilen ikinci ekip ise Adli Tıp Kurumu'ndaki cesetle ilgili çalışmalarını sürdürmeye başladı. 4 gündür kayıp olan bir kadının eve dönmemesi üzerine bulunan cesetle aynı yaşlarda bir kayıp başvurusunun Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yapıldığı tespit edildi. Bunun üzerine aile Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na gitti. Polisler eşliğinde teyze morga girdiğinde yüzü tanınmayacak hale gelen cesedi sırtındaki 'YILAN' dövmesinden teşhis etti.

CESEDİ KÖPRÜDEN ATTIK

Sedef Güler'in öldüğü evi 1 ay önce kiraladığı öğrenilen 53 yaşındaki Fırat B., ifadesinde “Ben öldürmedim, arkadaşım Yavuz B., aradı nalburdan zincir alıp eve gittim. Cesedi halıya sardık araçla götürüp gece köprüden attık” dediği öne sürüldü.

whatsapp-image-2024-06-11-at-21-56-10.jpeg
Cinayetin iki zanlısı arasında yer alan Fırat B.

1 KİŞİ TUTUKLANDI

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ndeki 4 gün süren sorgularının ardından Fırat B., ve Onur Ö., Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi. Fırat Baykara tutuklanarak cezaevine gönderildi. Onur Ö., ise adli kontrolle serbest bırakıldı. Sedef Güler'in ölümüyle ilgili en büyük şüpheli Yavuz Güngör'ü arama çalışmaları sürüyor.

ÖLÜME BÖYLE GİTTİ

Öte yandan olayla ilgili yeni görüntü de ortaya çıktı. Sedef Güler'in son anlarına ait görüntülerde genç kızın yanında Yavuz Güngör'le eve girdikleri ve beraber yürüdükleri görülüyor. Görüntünün devamında ise öğlen saat 13:00 gibi eve diğer şüpheli Fırat Baykara'nın geldiği görülüyor. Elde edilen diğer görüntülerde ise şüphelilerin halıya sardıkları cesedi götürüp köprüden attıkları araç görülüyor.