Türkiye'de 'İslamcı ülkelere benzeyelim' diyenlerin oranı yüzde 1

Türkiye'de 'İslamcı ülkelere benzeyelim' diyenlerin oranı yüzde 1
KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, yaptıkları araştırmalarda, Türkiye'nin batı ülkelerine benzemesini isteyenlerin yüzde 70'i aştığını,’ İslamcı veya doğudaki ülkelere benzeyelim’ diyenlerin oranının ise yüzde 1'de kaldığını söyledi.

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, yaptıkları araştırmalarda, ‘Türkiye, devlet nizamı, sistemi ve ekonomisi bakımından hangi ülkeye benzesin?’ sorusunu sorduklarını, Türkiye'nin batı ülkelerine benzemesini isteyenlerin yüzde 70'i aştığını,’ İslamcı veya doğudaki ülkelere benzeyelim’ diyenlerin oranının ise yüzde 1'de kaldığını söyledi. 

"AK Parti kaybederse kazanımlarını kaybedeceklerini düşünenler, AK Parti’yi risk olarak görmeye başlıyor"

T24'ün haberine göre; AK Parti’nin dini ve milliyetçi duygular üzerinden seçmenini konsolide etmeye çalıştığını ancak bu stratejinin işe yaramaktan çok ters tepebileceğini belirten Ağırdır, “Bütün bu hikayenin sonunda bu insanlara dini kurallara göre oluşmuş bir toplumsal yapı veya yönetimi içinde yaşamak istiyorlar mı diye sorduğunuz zaman yüzde 1 bile değil. Dolayısıyla o insanlar öncelikle bütün bu kazanımlarını korumak sevdasındalar. Ama diğer yandan da bu saçmalıkları da görüyorlar. Dolayısıyla paradoksal olarak şimdiye kadar AK Parti için, muhalefetin kazanması durumda bu insanların bütün kazanımlarını kaybedecekleri tehdidi, olumlu sonuçlar üretmiş olsa da bugün aynı insanlar AK Parti’nin bu söylemlerinin ve politikalarının devamının kendi gelecekleri için risk olduğunu düşünüyorlar. İktidar bir türlü seçmenindeki bu duygu değişiminin farkında değil. Oy kaybettikçe dini ve milliyetçi söyleme sarılıyor AK Parti ama bu insanlar özü itibariyle bu ülkedeki hayatın daha İslami kurallara göre yönetilmesine razı gelmiyorlar. Tam tersine bugün iktidarın bu zorlamaları kendi seçmeninde bile tepki üretmeye başlıyor ve üretecek” dedi. 

 

Etiketler :