Türkiye Bu Soruşturmayı Konuşmuştu... Fatih Terim Dosyası İle İlgili Çok Önemli Gelişme

Türkiye Bu Soruşturmayı Konuşmuştu... Fatih Terim Dosyası İle İlgili Çok Önemli Gelişme
Son Dakika... Çok sayıda Galatasaraylı futbolcudan, yüksek kâr payı vaadi ile 45 milyon dolara yakın para topladığı iddia edilen Seçil Erzan soruşturması ile ilgili kritik bir gelişme yaşandı. Savcılık, Erzan ve 9 banka yöneticisine ilişkin, 'bankacılık zimmeti' suçundan takipsizlik kararı verdi. Takipsizlik kararında, Erzan’ın yanı sıra bankanın üst düzey 9 yöneticisinin ismi de yer aldı.

Fatih Terim Fonu’ olarak da bilinen ve aralarında Emre Belözoğlu, Arda Turan, Fernando Muslera gibi çok sayıda isimden milyonlarca dolar toplamakla suçlanan Seçil Erzan ve beraberindeki 10 kişi hakkında yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı.

TERİM'İN KIZI VE DAMADI DA ŞİKAYETÇİYDİ

Denizbank’ta şube müdürü olarak görev yapan Seçil Erzan, yüksek kâr payı vaadi ile para topladığı kişilerin ödemesini yapamadı. Aralarında Fatih Terim’ın kızı Buse Terim Bahçekapılı, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera, Selçuk İnan, Volkan Bahçekapılı ve Arda Turan’ın da olduğu 19 kişi şikayetçi oldu.

secil-erzan-fotosu.jpg

4 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Soruşturma ile birlikte Erzan ile birlikte toplam 4 kişi tutuklandı. Yürütülen savcılık soruşturmasında, Erzan’ın yanı sıra bankanın yönetim kurulu üyelerinin de aralarında olduğu 10 kişi hakkında ‘zimmet’ suçlaması ile yürütülen soruşturmada karar çıktı. Savcılık ‘zimmet’ suçundan Erzan ve diğer 9 kişi için takipsizlik kararı verdi.

temsili-dolar-fotosu.jpg
Yüksek kâr payı vaadi ile toplanan para 45 milyon dolar seviyesinde.

TOPLANAN PARA: 44 MİLYON DOLAR VE 16 MİLYON TL

Takipsizlik kararının temel dayanağını ise, soruşturma dosyasına giren Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun raporu oldu. Rapora göre, şikayetçiler Erzan’a 43 milyon 920 bin dolar 15 milyon 625 bin TL de para verdi.

galerici-ali-yoruk-tutuklandi.jpg
Çorlu'da oto galeride çalışan Ali Yörük de tutuklu durumda.

BDDK RAPORU: PARALARI ELDEN ALDI

Raporda özetle “Seçil Erzan’ın, müştekilerin büyük bir kısmı ile yıllara dayanan bir dostluğu var. Erzan’a verilen paraların kısmı şubedeki odasında veya dışarıda bir takım mekanlarda verildi. Seçil Erzan tarafında alındığı iddia edilen paralar banka kayıtlarına girmedi. Erzan’ın hizmet sözleşmesinde, müşterilerden fiziki veya nakdi para kabul etme gibi bir görevi bulunmuyor” denildi.

'NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK' SORUŞTURMASI AYRILDI

Seçil Erzan ve banka yöneticilerine ‘bankacılık zimmeti’ suçu yönünden takipsizlik kararı veren savcılık, iki ayrı suç için ise dosyaları ayırdı. Savcılık, Seçil Erzan, Ali Yörük, Atilla Yörük ve Aslı Yörük hakkında ‘nitelikli dolandırıcılık’ yönünde ise ayrı bir soruşturma yürütülemesin karar verdi.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :